Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

28. märts 2020

Lind ei laula , leht ei sahise

 Tegin juurviljasupi hakklihaga  valmis ja läksin hingama värsket õhku rõdule.  Toidulõhn on küll hea aga värske õhk pliidi ääres istumisele väike vaheldus.
        Ma ei ole kunagi enne kuulnud sellist  täielikku haudvaikust  .  Ma elan ju küllaltki lähedal  no (nii umbes pool kilomeetrit ) Helsinki Tampere suurele automagistraalile   ja tavaliselt automüra kostab ikka läbi nende kaitserajatiste,  aga nüüd ei -- mitte üks mürin  .
     See  meeletuna ja ahistavana  tunduv  vaikus  kestis ja kestis kuni nägin esimest   hiirvaikselt liikuvat autot, ma  isegi ei kuulnud, ma nägin seda autot .
            Jälle   haudvaikus … päris tükk aega ja siis hakkas kõrv ja silm ka seletama rohkem , pisikest lindu aias ..  kaugemal askeldas  keegi mees käruga aias , lind hakkas laulma,  paar autot sõitis mööda , kaks last ratastega sõitsid jutustades … ja veel mõned   väikesed märgid, et elu on ikka olemas maa peal .
 Meie kahekorruselises majas on küll väga hiirvaikne , meil  väikeseid lapsi majas ei ole.  Aga  mingit muusikat , raadiot, telekat, midagi pole kuulda, kuigi rõdu aknad paistavad olema praokil , mõnel päris lahti ..  Selline tunne et elame üksi selles majas .  Soomlased on päris vaiksed .. Ja loodus on ka täna küllaltki vaikne , sest puud ei sahise ega kahise ja linnulaulu ka ei kuule koguaeg .. Ma ei tea niikaua kuni olin rõdul linnuke laulis aga kui ma tuppa läksin siis enam ei kuulnud , praegugi on rõdu uks lahti aga linnulaulu ei kuule kuigi meil on siin väga palju puid ümberringi …
                                                 🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞
 
 See ilus koht on  Hämeenlinnas 
hooldekodu kus olin 6 aastat tööl ja
 hoidsin/ hooldasin  vanureid hästi ilus koht ja väga ilus maja 
Kõik need istutused istutasime ise 
ja hooldasime lisaks vanuritele ka selle ümbruse eest.
🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞


Jaanipäeval tehtud pildid
 kui õu oli kaunistatud ka kaskedega ,
 pärast tegime koos hoolealustega nendest saunavihad ..  
grillisime väljas vorstikesi ja 
 kuulasime vanu soome laule  mida said dementsed vanurid kaasa laulda
  sest laulsönad püsivad peas vaatamata dementiale .. 

 Tuli meelde lihtsalt sellepärast, et mõtlesin kui raske on praegu hooldekodudes ,  
vanuritele jääb nii kergesti külge see nakkus ja neil on palju muidki haigusi ja kui raske on hoidjatel ja omakseid ka ei lasta ligi …   kui palju kaitseriietust ja kaitsevahendeid kulub nüüd seal ..  Vaesed vanurid , nende elu  küll niiviisi ei peaks lõppema , Demnetsed vanurid muidugi ei saa aru mis toimub ja nendel läheb elu tavaliselt edasi nii nagu siiamaani aga teised vanurid kes on täie mõistuse juures ..    Noorena sõda ja nüüd covid 19 . Hullumeelsus selles hullumeelses maailmas ..  

1 kommentaar:

  1. Su oma kodu ja rõdu on nõnda kenad ja hooldatud, et .. no tõesti, ma ei kujutaks ettegi, et Sa võiksid töötada või toimetada mingis räämas ümbruses! Hämeenlinna hooldekodu on väga maitsekalt kujundatud aiaga ning usun, et kindlasti jäid tolleaegsed hoolealused nukralt Su järele igatsema, kui sealt lahkusid ning päikesesära ja naeratuse endaga viisid! Kindlasti jäi mõni helge hingega kaastöötaja sinna vanakesi lohutama, aga Sina oled Sina ja Sind ei saa asendada!
    Loodan, et varsti muutuvad ilmad ka soojemaks ja kui Sa oma ümbruse taas õitsvaks lilleaiaks muudad, võib-olla leiab taas mõni linnuke, et teie rõdu on kindel ja turvaline varjupaik, kuhu oma järelkasvu jaoks pesake punuda!

    VastaKustuta