Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

2. märts 2015

EESTI MAGAS VÕIMALUSE MAHA



Soomet esindab Eurovisioonil vaimse puudega meeste punkbänd PKN
Soomet esindab 2015. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Viinis punkbänd Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN). Võitja kuulutati välja laupäeva õhtul.
Poolteist minutit kestev lugu «Aina mun pitää» («Alati ma pean») on tegijate sõnul punkhümn, mis räägib argipäevast ja rängast tööst.
Võit tõi bändi liikmetele rõõmupisarad silma. «See kõik tundub sürrealistlik. Me ei uskunud, et see võiks olla võimalik! Aga nüüd me oleme siin! Me tõesti võitsime ja meid ootab Viin, poisid!»
Bändi kuuluvad Toni Välitalo, Sami Helle, Pertti Kurikka ja Kari Aalto.
           Neljameheline ansambel Pertti Kurikan Nimipäivat (PKN) sündis 2009. aastal arengupeetusega inimestele korraldatud kultuuritöötoas. Meeste elust on tehtud liigutav dokumentaalfilm «Punk Syndrome».

 PKN esinemised on oodatud sündmus Soome ja Inglismaa punkklubides ja -festivalidel.
Nende lood räägivad igapäevastest rutiinsetest toimingutest, mis inimese vaba vaimu oma raudsetes ahelates hoiavad.
Kas PKN kordab Lordi edu? 

loe siit

KUULA LAULU SIIT

Pertti Kurikan Nimipäivät - «Aina mun pitää»
FOTO     LINK


  Mina vaatasin Soome laulukonkurssi ka otsast lõpuni ja kuulasin läbi need 20 lugu mis poolfinaali jõudsid ja siis need kolm finaali ja enam vähem läks kokku arvamus nendest kümnest  kes edasi pääsevad , aga seda, et Soome saadab edasi vaimse puudega inimeste pundi ,seda ma ei oleks iial ette ennustanud .
See ongi võimalik ainult Soomes, sest siin peetakse neid ka inimesteks ja  hommikul  uudistesaates olid nad kutsutud ja ilusti ära puuderdatud ja kammitud ,neid õnnitleti ja nad olid tõesti õnnelikud, et nad pääsevad Soomet esindama ja  usun, et Soomel polegi midagi kaotada, sest  üks kord on nad juba võitnud eriilmelise LORD pundiga ja muud korrad  ikka viimased .... Eks näis kuidas Euroopas vastu võetakse vaimse puudega inimeste laulujorin ...PAISTAB ET NAD ON ENNEGI KÄINUD RINGREISIDEL JA TUURIDEL ESINEMAS LAIAS MAAILMAS , Ma  arvan et Eestis neid nii hästi vastu ei võetaks sest Eesti inimene  ei ole nii tolerantne ja avatud ja siin peab olema kõik liiga ilus, liiga puhas, liiga kallis, liiga esteetiline ja liiga maitsekas. Soomes ei ole sellist väljaspoole teeseldud  hiilgust vaja.   No minu isiklik arvamus on, et punk pole minu muusika, mulle see lõugamine ei meeldi . Mulle meeldivad ilusad laulud.
Küll aga see aasta oli nii eripäraseid konkurente selles Soome  finaalis , isegi ooperilauljad ei puudunud-  aluspükste väel laulis nii ilusti ja püüdis kõigest väest aga ei saanud   KLIKKKK
Gladiaatorid KLIKKKK   , saami joigumine   KLIKKKK  , tsirkus  KLIKKKK - see laul ja eriti armas laulja  meeldis mulle väga    ja hipide  tantsu   KLIKKKKK  .
  Veel oli üks tavaline ilus laul ja populaarne punt ja  neil palju oli faneja aga laul liiga tavaline et eristuda KLIKKKK  .
 Ka tumeda nahaga inimesed olid konkurentsis  KLIKKKK  kuid jäid 10 kohale- nagu Eestis Luisa Värk kahjuks, aga see eest võitis Maria Luisa  peigmees .  Peres PEAB ju keegi ikka kõvem pool olema ... hehe , ilusad musipildid olid neist  ka lehes ja nii tahaks loota, et nad ikka elus kokku jäävad ja ei hakka lahutama ja kõrvalehüppeid tegema.  Et ikka jaguks mõistust .

Aga see mille EESTI maha magas oli võimalus ise välja mõelda midagi  sellist, et oleks nagu oi, oi, oi või  nuiaga pähe .... aga siis poleks  meie armsad Stig ja Elina saanud  eurovisioonile, ma olen ikka õnnelik, et nemad said ....

1 kommentaar:

  1. Just, ka mulle meeldib Soome lihtsus ja tolerantsus.Loomulik olek ongi loomulik. Alati kui ma Soomest Eestisse tagasi tulen, saan ikka ja jälle kultuurišoki, kuigi nende aastate jooksul peaksin erinevate ellusuhtumistega kahe maa rahva vahel juba harjunud olema.

    Ka mul oli esimene mõte peale PKN-i laulu kuulamist, et selle aasta ennustatav Eurovisiooni võitja on Soome. Eesti laulu võitjad, Stig ja Elina, meeldisid mulle ka.

    VastaKustuta