Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

13. okt 2013

Kanarbik rõdul ..


Eile saatsin mehe poodi et tooks mulle rõdu peale mõned kanarbikupotid, sest talvel on neid nii ilus vaadata. Hõbedaselt  sädeleva kirka lume taustal lillakad kanarbikud on  lihtsalt imeilusad ...  aga nad on ilusad ka praegu .
Mees tõi 5 potti ja panin nad rõdule.  Nüüd on hea imetleda ..






 
rõdul kasvasid mul restide peal  luuderohu taimed  ja nii kahju oli neid ära visata, toas mul ruumi  ei ole ja hõikasin naabrinaisele -kas  oleks kohta kuhu lilli asetada ja tema tuligi kiiresti ja viis kolm pikka pikka luuderohtu minema ja endale jätsin ühe -igaks juhuks -äkki elab talve üle ?
 Taime nimi on soome keeles on muratti ...  (lad. Calluna )naabrinaine saatis pildid ,kuhu tema need muratid pani oma kodus ... vat sinna  riiuli peale nurka ja minuarust sobib väga hästi ...
 

...
 Aitäh Reet, et aitasid

3 kommentaari:

  1. See on luuderohi. Minul talvituvad nad kenasti väljas. Mul pole küll potis, vaid ronib mööda aeda ja on mõne aastaga väga laiali kasvanud. Teine punt ronib mööda kuivanud ploomipuud, mis on spetsiialselt selle jaoks jäetud, et suvel saaks teda lillekorvi alusena kasutada. Luuderohi on kenasti terve puu katnud ja ajab järjest rohkem võsusid. Suured, lihavad ja kenad. Mina ka ei uskunud, et nad talve üle elavad.Toas kasvatades ei olnudki nad nii ilusad.

    VastaKustuta
  2. jessus, ma kohe imestan kuidas eesti keel ununeb ja just need sönad mida pole vaja kasutada - lihtsalt kohutav. muidugi luuderohi , aitäh sulle et aitasid ... muidugi kohe nagu puuga pähe saanud .... ja nii lihtne nimigi veel ... küll on hea et sa aitasid . ma tahaks veel teada saada kuidas on kanarbik vene keeles ???

    VastaKustuta