Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

8. mai 2019

Kiire päev

Täna on nii kiire päev olnud, et isegi unustasin helistada oma kõige paremale sõbrannale ja sünnipäeva puhul õnne soovida ..
Helistasin ema korteriomanikele ja küsisin, kas  neil on vaja seda internetti või  panen selle kinni , samuti tasulised telekanalid , Nemad lubasid aidata  uurida kuidas see prügikonteinerite  tellimisega asi on ..
 Siis  uurisin Eesti Telia  neti asja ja tahtsin selle kinni panna, aga klienditeenindaja tahtis salasõnasid ja isikukoodi ja  veel mingit turvakoodi , seletasin küll, et ema 83 aastane sattus haiglasse ja ei mäleta midagi koodidest ega salasõnadest ..
 siis kuidagimoodi saime kaubale et sotsiaalhooldaja Võhmas  tema kirjutab  avalduse kuna mina ei ole ametlikult vormistatud hooldajaks notariaalselt peab see olema ka kinnitatud … see juhtus ju nii ruttu. ..  Pole veel kedagi määratud hooldajaks ..
 Siis sain Võhmast veel ühe numbri teleka maksuliste kanalite   kinnipanemiseks …  Homme helistan sinna
 Siis Watsappi andsin poegadele kõik edasi , Siis helistasin emale , Emale rääkisin, et täna saab haiglast välja ja  läheb õendushoolduskeskusesse .   tema  oli väsinud ja    ei jõudnud palju rääkida ja  oli rahulik ja rahustas mind ja nagu ikka jättis hüvasti ja ütles et  on suremas nagunii ja et meie ei muretse ..  .  Ei tahtnud midagi .
 Seejärel helistasin arstituppa ja mulle öeldi et ema juba hommikul viidud sinna õendusse …  Ema polnud midagi märganud  . Ma arvasin et äkki tuleb mingi stress või hirm- aga ei - ta ei teadnudki ega saanud arugi, et on teises kohas …
Ma ise olin rohkem stressis ja hommikul oli nii paha olla et võtsin juba rahusteid …
  Nii siis teatasin uudist ka poegadele .
  Seejärel olin asjaajamistest nii väsind et  kohe  ei jaksanud enam seda arvutit vaadata
 tegin söögi valmis endale ja mehele ja  läksin puhkama ..
Nüüd sain Võhmast veel ühe numbri  kuhu helistada teleka asjus .   nüüd ma olen juba helistanud sada kohta läbi vist  ..  saab näha kui suur tuleb arve . +  ema haiglaarve + õendushoolduse arve  +  Võhma sotsiaalile maksin koduteenuse arve +  telekas ja internett mis tulevad alles juunikuus maikuu eest ,kui ma saan nüüd maikuu lõpetada …
 Emal on  esmaspäeval sünnipäev   saab 84 , tahtsin interflora kaudu lilled saata  . Homme küsin sealt kas saab tuua lilli ?

Sellisel juhul palun sotsiaalhooldajal saata avaldus koos Teie ema andmetega info@telia.ee Mõistan Teid,  kahjuks siitpoolt ei saa lõpetada teenust ilma, et oleks kooskõlastatud lepinguomanikuga, st et isik kes lõpetab teenused peabki teadma kas koode või olema sotsiaalhooldaja või volitatud isik. Selle kirja sain Viiratsist vastuseks Tere,

Teie emale on broneeritud üksik tuba (üksikutoa lisatasu kuus on 55 eurot) meie Hoolekandekeskuses. Praeguseks on kokku lepitud, et soovib tuppa televiisorit ja internetti- lastega suhtlemiseks. Telekanalite eest tuleb Teil ise tasuda, telekas meil olemas. Võib ka kodunt tuua.   Haiglas olemiseks on veel aega ja loodame, et tervis taastub pisut. Seda näeme siis kui Teie ema juba siin on, sellest lähtuvalt saame otsustada milliseid abivahendeid vaja. Meil on nädala sees päevasel ajal tööl õde kes seab valmis ravimid, annab need inimesele ja vajadusel konsulteerib perearstiga. Süüa saab 3x päevas, lisaks õhtul tee ja oode. Riideid palume mitte palju kaasa võtta, sellised lihtsad igapäev rõivad, alati saab juurde tuua, pesumaja meil endal olemas. Püüdsin nüüd lühiülevaate Teile teha, kui on küsimusi- küsige julgelt. Teeme omalt poolt kõik, et Teie emal oleks siin hea elada. 

Heade soovidega:
Anne-Ly Reede
OÜ Avitar Viiratsi Hoolekandekeskus
juhataja
439 4369
5198 3000

4 kommentaari:

  1. Keeruline on see kõik kui on nii suur vahemaa ja kõik tuleb telefoni teel korda ajada. See, et ema on rahulik ja on oma saatusega leppinud on vähemalt hea.Usun, et seal on ta vähemalt inimeste silma all ja saab rahulikult oma elupäevad lõpuni saata. Loomulikult on see kallis, aga mida ta enam siit maailmas veel tahab kui rahulikult oma elupäevad vaikselt lõpuni elada ja sina ei pea enam nii palju muretsema kuidas ta hakkama saab.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii on , Täna oli emmel sünnipäev sai 84 . minu kaks sõbrannat /töökaaslast endisest lasteaiast külastasid teda täna ja ma sain pärast kuulda mis ja kuidas … väga hea kui on olemas sõbrad … täiesti hullumaja kui neid poleks ja pead kõikide muredega üksi olema …

      Kustuta
  2. See kõik on nii kohutavalt raske ja keeruline (ole siis lähedal või kaugel … kaugel olles muidugi keerulisem). Kahjuks ei tea meist keegi ette, millal midagi juhtuma hakkab ning ei saa ennetavalt ise abinõusid tarvitusele võtta (kontosid sulgeda, lepinguid lõpetada jne) Jaksu Sulle, kullake ja soe kallistus Su kaastundlikule ning hoolivale südamele!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh Elina soe toetav sõna on rohkem väärt kui midagi muud

      Kustuta