Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

25. apr 2018

Pulmaaastapäev

Eile tõi mees mulle lillekimbu




💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟
meie pulmaastapäeva puhul .
        Tuleb välja❤ et me oleme abielus olnud juba 15 ❤❤❤aastat ja 1 aasta enne seda elasime  koos .. nii et aeg ei ole  väga pikk võrreldes meie vanusega, aga, et minu  esimene abielu kestis ka vähem kui 15 aastat ja viis viimast aastat-  need olid juba väga halvad aastad,   et neid ei tahaks kohe meenutadagi -ega arvestada abieluaastateks ..   ja on paare kes elavad 60 aastat koos ja rohkemgi  siis minu 15 aastat nendega võrreldes on veel köömes ..
   Aga  seda ma ütlen,   tsjort poberi pazhalusta   et parem lühikest aega olla abielus ja õnnelikult,❤ kui pikka aega ja õnnetult . On ju ?.
      Noorena unistasin just sellisest abielust et üks kord ja elu lõpuni, et vanaduses ka sama inimene oleks kõrval kes noorenagi ja koos vananeda, käia käest kinni mererannal päikeseloojangu ajal  ehhhh    aga ega ei saa kõike mida tahad .. vale inimesega  ei taha koos elada  ja koos vananeda ammugi mitte ..
💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟
   Eile sain ka valmis eeltäidetud deklaratsiooni  lehe , kirjutasin sinna peale eestist saadud pensioni ja saatsin tagasi   Hämeenlinna Tulu ja maksuametisse ,  et siis  arvutasin kokku et Eestist sain eelneval aastal  pensioni 3686,27  millest läks tulumaks maha 737,30  ja mina sain siis puhtalt kätte pensioni  2948,97  on siis 245,74 keskmine kuu  pension     see on siiski tõusnud sest alguses, kui hakkasin saama siis oli see summa 140 midagi  ..  Eelmisel aastal 2017   sain ka jaanuaris  suurema summa   kahe üleeelmise aasta kohta mis jäid saamata siis  kui  arsti pabereid saatsin invaliidsuse määramise kohta  üleeelm aasta  dets  nov jäi see summa saamata ja sain siis tagantjärgi  jaanuaris seepärast  ka see suurem  summa , tegelt    see  400 €  siis  sellevõrra suurem  . 
Ja see on siis  tänu selle 27 aasta töö eest lasteaias, kus tuli igapäevaselt  laste  elu ja tervise eest  vastutada ja hoolitseda ...  õnneks armastasin oma tööd ja  oleks seda ka ilma rahata teinud ,sest lastega oli lihtsalt nii tore.
    Aga ilma rahata ju ka ei saanud olla , pidi need kopikad siis vastu võtma ..   Meil oli juba siis 80-ndatel , 90- ndatel  aastatel lasteaias  nii erineva sissetulekuga inimesi , saime ju kõik väikest palka aga mõned elasid päris rikkalt, oli mida selga panna ja mida süüa, osa olid hästi abiellunud ja said seetõttu rohkem lubada . Osadel oli isegi oma auto  . Käisid autoga tööl,  teist osa vedasid mehed tööle ja kolmandad käisid jala.    Osad  elasid vanemate rahakoti peal s t . kodus ja ei pidanud maksma üüri ega söögi eest ..  osadel oli isegi oma maja , osad aga ( tegelt üks meie   töötaja )   käisid aga mitme koha peal tööl  ja suurendasid selliselt oma sissetulekut ...  ja oli see võimalus ka ..  Aga mina kuulusin vaeste klassi  sest mul polnud midagi selga panna, ega jalga panna. isegi pidudele ei saanud minna, sest polnud midagi selga panna , asi natuke muutus, kui mees hakkas välismaal tööl käima ja tõi sealt asju ja riideid ka, siis hakkasin rohkem rohku panema riietele , õmblesin palju ise ja siis tulid ka need esimesed kirbukad .. kust sai muretsetud esimesed väljamaa asjad .   Jah  seoses sellega ka muidugi et olin paks  siis ka polnud midagi saada paksukestele ju ei õmmeldud sel ajal  oli väga raske saada midagi ja  kui ise õmmelda oskasid siis kuidagiviisi sai tuldud toime , osad riided lihtsalt mis selga ei mahtunud aga olid ilusad ja meeldisid  löikasin . külgede pealt  lõhki ja õmblesin kiilud vahele , selle nipi õpetas mulle ema  ... päris  ilusti läks siis selga ja polnud aru saada, et  midagi   on muutunud . Vot   selline elu oli  ...

1 kommentaar:

  1. Õnne teile, kullakesed, tänasesse ja igasse tulevasse päeva, nädalasse, kuusse ja aastasse!

    VastaKustuta