Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

29. sept 2016

Lõhesült

Eero tõi  eile poest lõhekala. Lõhe meile meeldib , väga,  nii soolatuna , praetuma keedetuna ja nüüd proovisin teha ka sülti . Oi Nii mäletan kui sai  Viljandi turult  suitsetaud lõhekõhuääri ostetud,  polnud ju raha lõhe ostmiseks. Aga need kõhuääred olid nii head rasvased ja sai  neid puhastatud ja tehtud kõiksugu häid sööke.  Need olid odavad.
Korra, kui töökoha kaudu pääsesime laevareisile Soome ja tagasi siis laeva peal Rootsi lauas  olid viilutatud  soolalõhetükid, panime neid siis saia peale ja nautisin  esimest korda päris lõhe maitsest .
  Alles siin Soomes sain esimest korda näha  kuidas suur kahekilone fileeritud  lõhe poest koju toodi  ära soolati ja siis sai süüa nii et mine või lolliks. Ja siin oli see lõhe nii odav , vahest isegi odavam kui muud kalad ...isegi räim oli kallim. siin ei osata räime praadida nii nagu meie Eestis seda tegime .
 Ja siin sai söödud lõhet  ülepäeva , küll ahjus, küll supina ja soolalõhet peab  kapis ikka ja alati valmis olema ...
 Niiåpalju tuli meelde seoses lõhekalaga .
 Aga jah , see kala mis Eero tõi oli ka päris suur . Löikasin ilusamad tükid soola  ja  ülejäänud osa keetsin ära . lahustasin mõned zhelatiinilehed ja  kui kala oli keenud siis korjasin  kalatykid kaussidesse ja leeme  sisse segasin lahustunud zhelatiini . Panin  külmkappi . Ootan sõbrannasid külla sööma .



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar