Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

30. apr 2014

Asjaajamist maksu ja tolliametiga

Eile kohe võtsin endale aega, et teha korda paberid.
Esiteks oli vaja saata  Hämeenlinna Maksu ja Tolliametisse  (Verotoimisto) Eestist saadud  pensioni  kohta. Arvutasin siis välja  eelmise aasta kogu pensionimäära ja see tuli 3 x204,53 ja 9 x 214,69 = 2545,80 ja ka  kinnipeetud tulumaks,  mis siis tuli 3x 42,95 +9x45,08  = 534,57
Panin selle kirja maksudeklaratsiooni paberile ja selle pean toimetama Hämeenlinna Maksu ja tolliametisse koos Eesti Pensioni ametist saadud otsusega . seal lubati teha koopia ja saata minu opaberid mulle tagasi , Kirjutasin ka volituse et mees saaks minu eest need paberid üle anda ja ära tuua .


See oli siis üks asi
Teiseks helistasin Eestisse  Sotsiaalkindlustusametisse ja palusin neil saata mulle paber kogu eelmise aasta Eestist saadud tulu kohta.
Kuna mul on nüüd soome kodakondsus siis nüüd palus sealne ametnik  mul saata   koopia otsusest ,et olen saanud soome kodakondsuse ja nüüd veel  tõendi rahvastikuregistrist, et olen elus ja seda paberit pean hakkama saatma iga aasta 1 märtsiks (väljavõte rahvastikuregistrist ,kus on peal kuupäev allkiri ja pitsat kindlasti ..
Huvitav ,kui ma helistasin sinna eelmine kord, vahetult peale kodakondsuse saamist, siis mulle selliseid asju küll ei öeldud, et nii pean tegema . 
6408127 
 Lembitu 12 Tallinn 15092 Sotsiaalkindlustusamet


Kolmandaks helistasin kohalikku   rahvastikuregistrisse, aga kuna poole tunnise ootamise järel ei jaksanud enam kuulata tühja tuututamist,  pakuti, et saan jätta  soovi, et mulle helisttakse ise sealt tagasi , nii tegingi ja alles täna helistati  tagasi ja lubati mulle see paber valmis kirjutada,  maksab see  7€. Kui nad oleksid selle koju saatnud kirjaga oleksin veel 5 € juurde maksnud, aga kuna mul mees läheb ise seda paberit tooma,  jääb 5 € alles .
 
Nüüd jääb mul veel üks töö teha , nimelt küsida tagasi maksu ja tolliametist  ülearu võetud tulumaks kahe aasta kohta ... Kaia ütles ,et isegi 3 aasta tulumaksu saab tagasi pärida .
See paberi ja lahtrite täitmine nõuab keskendumist ja aega, aga ära pean selle tegema .. .
Ehk siis nii, et  pean saatma kahe aasta  tuludeklaratsiooni selle tulu- ehk siis töövõimetuspensioni ja rahvapensioni väljamaksete kohta, mis olen saanud Soomest .

 

2 kommentaari:

  1. Vot see viimane pildike on väga asjakohane! Mida aeg edasi, seda jaburamaks muutuvad seadused-korraldused-nõudmised... Eks vist ikka selleks, et inimene väsiks ja tunneks end rumalana ning lihtsalt loobuks asjaajamisest. Lõppkokkuvõttes oleks riigil väikesemad kulud ja Euroopa-kontekstis parem renomee - näete nüüd ... ongi meil statistiliselt abivajajate protsent pisem!
    Jõudu Sulle tuuleveskitega võitlemiseks!

    VastaKustuta
  2. mina veel jaksan ja oskan asju ajada aga tpaljud ju päris tumba jumbad selles osas . kui kedagi aitamas pole ei saagi ise hakkama , see nöuab enese kokkuvötmist ja tahtmist neid asju ajada. Aga jah sul on täielik öigus , paljud kes elavadki soomes ja saavad siit kodaniku pensioni ei hakka selle saja euro pärast vaeva nägemagi ... see pole seda väärt aga mulle lihtsalt meeldib asju ajada ja töendeid eestisse saata . heheheheh ... on midagi tegemist .... ja saab ajusid ragistada ...

    VastaKustuta