Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

3. apr 2014

Kasvatamatud lapsed


Meie majja kolis seltskond. Kohe esimese päeva õhtul tundsin ennast  nagu Eestis, kus oli alati kuulda mida naabrid teevad.
Kui enne elasime haudvaikuses, siis nüüd on meie majja tulnud elu .  Meie peale, teisele korrusele 4 toalisse korterisse  kolis ema kahe lapsega  Üks poiss käib juba koolis, teine lasteaias veel .
Sellist kolinat ja mürinat kuulsin  tõesti väga väga ammu aega tagasi.  Kuidagi olen juhtuma elama sellistes majades, kus on väga vaiksed naabrid, lausa märkamatud ..
 Paar päeva tagasi vaatasin rõdu ukse taga  neid naabripoisse kes karjudes ja keppidega kõike pekstes, mis teele ette jäi, ringi jooksid.  Jooksid keset peenraid ja siis leidsid suure 100 liitrise veetünni,  see oli tühi, tünn kus hoiti muidu aiakastmiseks vett  lükati kohe hooga ümber ja kohe oli suurem poiss tünnis ja väiksem 5 a. proovis seda üles upitada - ei jaksanud. peksid natuke seda tünni keppidega  ja jooksid edasi .
Siis leidsid nad meie" linnupuu" mis mees oli valmistanud lindudele ja oravatele istumiseks meie rõdu alla,  hea ja ilus vaadata .... heehhe- naksti tõmbas suurem poiss selle puu sealt mulla seest välja . Ja viskas maha.
Mina siis otsustasin sekkuda  ja läksin rõdule ja hõikasin, et pane kohe puu omale kohale tagasi. Samas kuulsin, et ka nende ema oli rõdul ja  rääkis telefoniga . Poiss võttis puu ja pani selle sinna ilusti auku tagasi . Väiksem poiss hüüdis mulle järele:"Mis su nimi on?" mina olin juba rõdu uksest sees , jäin vastuse võlgu.
Teine päev lendas ülevalt  meie rõdule midagi , saatsin mehe vaatama mida sealt visatakse - mees tuli ülemise naabri üürilepinguga .....see oli rebitud tükk küljest . Poisid pildusid emme pabereid alla . Ilusti lendasid ...

 Eile õhtul, kui lugesin raamatut,  käis nii kõva põmakas ülevalt nagu oleks diivan suure pauguga kukkunud kogu maja värises . Paar korda käis veel põmakaid nagu lahingus . Ja kogu see aeg kõva häälega karjumine.
Mees ütles, et asutuse ümber kasvavatel põõsastel olid sildid pandud ja märgitud need põõsad kuuluvad juurimisele ja  need ulakad poisid olid kõik sildid üles kiskunud ja laiali visanud
No nüüd vähemalt igav ei ole .
Õnneks on kella 21ks kõik vaikne .
Vaene ema, tal võib ikka olla väga raske selliste huligaanidega. Aga mida ma panin tähele , siiamaani kuulen ainult laste karjumist , ema häält pole kuulnud , st. seda et emal pole kombeks laste peale karjuda .  No seegi hea !
linnupuul istub linnuke  

linnupuu


 PS . Eile 30 aprillil oligi kuulda taas kolinat .Aga nüüd kolistasid mehed ja  minu ulakad poisid koliti minema, ei tea kuhu,? . siin ju teiste asju ei räägita ...
Tundsin neist juba puudust ,kuna paar nädalat polnud kippu ega köppu kuulda .... heh
Nii et nüüd on meil taas haudvaikus kui just mina ei kilju kui mees mind kiusab ... heheh
 

3 kommentaari:

  1. Mina jälle mõtlen, et kuidas lastakse lastel sellisteks kasvada, et sõna ei kuula ja teevad mida tahavad.Ega ei peagi ju kõike kisa ja lärmiga saama, aga mingid reeglid peaksid ikka paigas olema mida tohib ja mida mitte.

    VastaKustuta
  2. Selline olukord võtab suisa sõnatuks! Mitte, et ma poleks midagi niisugust kohanud, aga õnneks on mu pesitsuspaigad seni juhtunud olema suhteliselt vaiksed ning naabrid üsnagi rahumeelsed.
    Kahjuks on igas rahvuses erineva iseloomuga inimesi ning "metslasi" kasvab rohkem just neis peredes, kus lapsevanemad meelsamini lobisevad telefonitsi oma sõpradega, kui et selgitavad oma järeltulevale põlvele ühiselu reegleid.
    Kurb. Jah, tegelikult on see väga kurb! Jääb vaid loota, et kas kasvavad lapsed ise ümbritsevas keskkonnas ja tänu naabrite jõupingutustele korralikeks kodanikeks või kolivad need inimesed ära ja teie närvirakud pääsevad suuremast hävingust.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Naaber oligi saanud hoiatuse sest lapsed olid mänginud ema välgumihkliga ja proovisid kulu süüdata - Keegi naabritest oli näinud . Naabritel paluti laste kasvatusest osa vötta - paistab et ema ise ei oska - mitte et meie nüüd peaksimegi kasvatama vaid et kui lapsed korratusi teevad siis võime neid korrale kutsuda ja öelda mis pole ilus .. Nädalavahetuse´ks lähevad nad kusagile ära üleval on haudvaikus ... Aitäh kommentaari eest ..

      Kustuta