Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

27. juuli 2016

Leeriõnnistamine

Sel nädalavahetusel on meid kutsutud Vantaasse -sugulastel on seal pidu. Matiasel on konfirmatsioon ehk leeriõnnistamine.  Lapsena ristitud Matias  saab kiriku täieõiguslikuks liikmeks , saab armulaualeiba ja veini   Soomes on see väga pidulik sündmus  tähistatakse alguses kirikus ja siis koos sugulastega kodus , ük suuremaid pidusid enne täiskasvanuks saamist,
ühelt poolt kinnitab ristitu avalikult, et ta tunnistab omaks kristliku usu, teiselt poolt kinnitab Jumal teda käte pealepanemisel ehk leeriõnnistusel oma Püha Vaimuga. Konfirmatsioonil kinnitatakse ristitu osasaamist Kristuse pühitsevast armust ning tema ülesannet tunnistada oma usku ja elada selle järgi, võidelda kurja vastu ja kasvada heas (1 Pt 2:9).

Matiasele antakse armuleiba ja veini ...

Tegin ise Matiasele kaardi ja panin sinna 20 €

Leeripüha riietus on soovitavalt valge. Suuremates kogudustes on selleks puhuks olemas kõigile osalejatele valged kuued mis sümboliseerib puhtakssaamist ja inimeste võrdsust Jumala ees.
Enne leeripüha on leerilastel võimalus leerikirikut kaunistada.
Leeripüha hommikul kogunetakse kirikusse või  selle kõrvalruumidesse kus tehakse veel ettevalmistusi leerijumalateenistuse käiguks. Tavaliselt sisenetakse kirkusse ühises protsessioonis. Konfirmatsioonitalituse keskmeks on leerilaste õnnistamine käte pealepanemise teel. Samal ajal nimetatakse konfirmeeritava nimi ja öeldakse mõni sobilik piiblisalm.
Leerilastel on võimalus leeripüha jumalateenistuseks koostada enda  sõnastatud palvetest eraldi palve ehk kirikupalve osa. Suuremate leerigruppide puhul on lauldud ka ühiselt kõigile osalejatele sobivat leerilaulu mida valitakse eelneva leerikursuse käigus.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar