Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

10. märts 2014

Lilled laual ja meel hea

Ma mäletan   väga hästi üht ammust emotsiooni seoses naistepäevaga . Olime siis 5 klassis ja naistepäeva hommikul kui läksime klassi, siis oli iga tüdruku koolipingi peal kaart naistepäevaks ja taha oli kirjutatud Head naistepäeva ja  allkirjaks 5 kl. poistelt ,
See oli  nii suur elamus,  esmakordselt kui poisid meile tähelepanu osutasid.  Mul on isegi meeles missugune see kaart oli .


 Muidu me poistega läbi ei saanud, nad olid kuidagi väga lapsikud  ja meiega võrreldes kehaehituselt kribud , pooled meie tüdrukutest olid ülekaalus ja suuremat kasvu kui poisid ja liiga meile ei tehtud aga  ega meid koolipeol tantsima ka ei võetud.

  Siis kui abiellusin siis muidugi tegin mehele selgeks, et naistepäeval tuuakse ikka alati naistele lilli ja nii saingi ikka  naistepäevade aeg lilled  vaasi panna.  Kui lapsed tulid ja juba oskasid pliiatsit käes hoida, siis  sain naistepäevaks ka kaardikesi ja ka lasteaias  tehti alati koos kasvatajatega emmedele kaardid naistepäevaks .
 Tähistasime naistepäeva ikka sinnamaani kuni tuli emadepäev eesti naise ellu . Siis nagu unustati naistepäev ja nii väga seda enam ei tähistatudki, aga siiski oli ka neid, kes alati naistepäevaks lilli said. 
Soomes ka ei tähistatud naistepäeva 10 a tagasi ega suurt ei teadvustatud seda mingiks pühaks , neil on ka ikka emadepäev tähtsam püha , aga kuna Soomes onn niivõrd palju sellist rahvast kes seda päeva pühitsevad siis on see ka laienenud  pärismaalaste seas iga aastaga rohkem ja rohkem . Vähemalt teatakse  et see päev on olemas aga kui küsida möne soomlase käest näiteks sügisel või talvel, et millal on naistepäev -siis nad vastata ei oska et  8 Märtsil.
 Noh praegu kui küsida, siis on ehk toorelt meeles aga vöib ka olla et ei mäleta enam .

Mina olen ikka oma mehele õige päeva meelde tuletanud ja  teinud alati eeltööd, et ikka lilled oleks laual sel päeval , tean ka neid, kes ostavad pigem ise, kui et hakkavad kerjama seda,  et talle toodaks aga mina ei ole "uhke tüidruk" ja pigem  tuletan mehele  ilusasti,  mitte pealetükkivalt  meelde, et ta teaks.  Ja siis teda hästi palju kiitnud selle eest, et ta nii tubli on ja ennäe,  järgmine kord  kohe toob päris suure rõõmuga jälle, kui aga ette öelda mis põhjusel ...    saab jälle kiita  ja see neile meeldib .

Muidugi oleks ka tore, kui mees ise selle peale tuleks, aga ega ma  ideaalsest mehest  pole unistanud .
Las olla oma armsate vigade ja   omadustega.






2 kommentaari: