Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

15. nov 2013

Jõulupostmark

economý 2.kl. postmark  -0,75 s
 
 

1kl. postmark 0,85 s
läheb igale poole välismaale

Soome saatmiseks odavam jöulupostmark  0,65 s.
 
 


 
Soomes on see aasta väga ilusad jöulupostmargid...    Jõuludeks on odavamad margid kui tavalised , maksavad 65 senti ja neid saab saata vaid Soome  .  Teistesse maadesse
 on kaks uut marki - 2. kl.. ja 1 kl.. margid
 1.kl. margiga kaart läheb lennupostiga ja sellel on kaasas lennupostimärk PRIORITY maksab 0,85
2.kl. margiga kiri läheb kohale  aeglasemal teel    0,75 s.


Ja ka EESTI jöulupostmargid on väga ilusad -kujundaja on Kaili Lotta Juhkam


 
 
Lumi lendles laternate valguses, andsin kelgule hoogu juurde ja vaatasin taevas siravaid tähti. Kõik, nii suured kui väikesed, vuhasid elavate kilgete saatel mööda lumist vaipa ikka edasi kodu poole. Ühtäkki märkasin puude taga kaht suursugust kitse, kes meid rahulikul pilgul saatsid ja justkui tervituseks peaga viipasid. Seepeale liputas ka meie tubli valvur Muki energiliselt oma väikest saba ning haugatas rõõmsalt. Õhus oli tunda midagi sõnulseletamatut sooja ja kõikehõlmavat, meid ümbritses tähesära ja ootamas oli kingikott . Sellised ongi Jõulud, mõtlesin. Ja need on kõigile.
 
tekst on    siit




 siin veel kaks tavalist 0,85 s postmargid talveks



Minu enda suurim lemmik  Soomes on see
kunstnik  Marja Leena   Muukka
foto : Ari Rosila
Mark on tehtud  tähistamaks Soome postmargi 150 a juubelit



Eestis  antakse jõulumark välja 21 november ...  ei tea veel milline see on ...
Aga siin on üks viimastest  15.11.2013 Eesti Kunstimuuseumi kullafondist  väljaantud markidest .

 
Kujundaja: Lembit Lõhmus
margil on kujutatud Elmar Kitse maal Peale lõunat 1944
 
Elmar Kits (1913–1972) lõpetas 1939. aastal Kõrgema Kunstikooli Pallas ning teda peeti eesti kunsti tulevikulootuseks. .
Elmar Kitse maal „Peale lõunat” (1944) on heledate toonidega peenelt maalitud stseen suvisest pealelõunast. Sõjale ja purustustele Tartus vihjab vaid Jaani kiriku kiivrita torn. Hoolimata väga tavapärasest stseenist koondab teos endasse äärmiselt palju vihjeid, milles segunevad sõjaeelse kultuuri tähendusrikkus ning rindelinna pingeline olukord.
 

 Ja mulle meeldib ka eesti lipuvärvidega   tehtud postmark -äärmiselt ilus, 23.08.2013 MM purjetamise Finn klassis

 see on nii eestilik


12.04.2013 Eesti rahvariietega Kihelkonna ja Karja  margid - ka väga ilusad
andmed on pärit  SIIT

2 kommentaari:

  1. Ilusad margid tõesti, aga tänapäeval tulevad postkasti ainult arved. Jõuluks ma ikka saadan paar kaarti, aga muidu käib kogu kirjavahetus neti kaudu. Olid ajad, kus jõuludeks ja sünnipäevaks oli postkast kirju ja kaarte täis, nüüd on need ajad ainult kauge minevik.Natuke isegi kahju.

    VastaKustuta
  2. Tänan, et käisid külas . Nii tore on eest leida kommentaar , neid võiks olla rohkemgi sest blogi külastajaid on palju .
    Mina saatsin eelmisel aastal köigile oma tuttavatele vanainimestele ja siis söpradele sugulastele- kel pole arvutit ... aga siis oligi häbi kui mulle tuli kaarte ka neilt kellele mina polnudki saatnud ... see asi peaks olema kuidagi kokku lepitud kas saadame või ei saada ... et ei tekiks pahameelt .Kaarti saada on niiiiiiiii tore .

    VastaKustuta