Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

10. nov 2013

Isadepäev

 



 Head isadepäeva kõigile isadele, kes seda blogi loevad .
Minul oli lapsena isaga vist  normaalne  suhe , õpetas mulle palju asju, nagu ujumist ja rattasõitu , siis kui vend sündis siis mina jäin tahaplaanile ja viin kerkis esimeseks .  Viinajoomisega kaasnesid peksmised ja löömised .
   Ei mäleta, et isa oleks mind lapsena kallistanud või sülle võtnud, pai teinud .
 Ei mäleta seda kooliajastki .  Peksmist mäletan ja seda kui 8 kl. lõpupeokleidi riide väljaostmiseks küsisin isalt 10 rubla siis tuli ja lõi mulle lahtise käega näkku ja käskis kodunt kaduda , läksin siis ühe tuttava vanainimese juurde kes elas meie ligidal  - tema võttis mind ööks enda juurde ,hommikul kükitasin meie aias põõsaste all ja ootasin, kui isa tööle läheb ... siis julgesin tuppa minna ..
Ema ei julgend ka midagi teha, sest sai ise peksa kogu aeg ja korra isa lõi  puuhaluga  isegi  käeluu  puruks ... kohutav mõelda et on selliseid isasid aga on ...   ja öeldakse, et austa oma vanemaid  ja peale isa surma andsin talle südames andeks aga ju siis on ikka veel hing puruks neist mälestustest .

Siis kui olin  täiskasvanud ja  külla tulin, siis  tuli  isa  vastu suu pruntis, et anna umbes musi, aga siis ma seda enam ei tahtnud ja oli vastik ...  ei tahtnud isegi kätt ulatada .
Meil ei olnud midagi rääkida . Kui ta rääkis siis ainult  jommis peaga mingeid ajubvabasid jutte - kordas neid  otsast peale mitu korda .  Isa ei tundnud isegi kaine peaga  minu vastui huvi ja mina kartsin teda. Kui lastega maale külla sõitsime siis ikkagi ainult ema pärast. Kogu tee oli paha olla ja süda värises.  See  paha tunne ja värin  kadus alles peale isa surma ära.
 Isad hoidke oma tütreid !




SIIT   vaata isadepäeva luuletusi
siit        tee isale kingituskaart



 
kingitus oma kallile  mehele, kes on ka  isa 
 
 
 

2 kommentaari:

  1. Nii kurb, et sul on oma isast sellised mälestused, mis isegi nüüd veel haiget teevad. Mina pean küll rõõmuga tõdema, et ma olin pere noorim laps isa, ema poolt oodatud ja hoitud ja isaga olid mul alati head suhted. Kahju ainult, et ta ma pidin nii noorelt oma vanematest ilma jääma, aga haigused ju ei küsi vanust. Panin isadepäevaks küünlad põlema. nii oma laste isale kui ka oma isale.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. aitäh, olen õnnelik, et mul on hästi hea suhe emaga ..

      Kustuta