Seda salatit on hea teha nendest kurkidest, mis on kasvanud liiga suureks ja muul kujul neid purki panna pole väga hea. Selline kurgisalat ei vaja keetmist ja sobib hästi neile, kellele ei meeldi kuumutamine, aga samas on tükeldamist jälle veidi rohkem. Kunagi ammu leidsin selle salati retsepti 100 rooga sarjast Hoidised ja olen teinud seda ikka igal aastal.
Salati valmistam...iseks läheb vaja:
2 kg kurke
2 keskmise suurusega sibulat
1 terve küüslauk
tilli
2 sl soola
2 sl suhkrut
3 sl 30% äädikat
1 tl sinepit (võib ka ilma)
Maitseks juurde veidi jahvatatud musta pipart
Koori kurgid ja lõika väikesteks kuubikuteks – niimoodi eraldub kurgimahl paremini välja. Puhasta ja haki peeneks nii sibul kui küüslauguküüned. Lisa juurde sool, suhkur, äädikas, sinep ja pipar ning sega kõik ained omavahel korralikult läbi ja lase kaane all 24 tundi seista, aeg-ajalt salatit segades. Seejärel tõsta salat korralikult steriliseeritud purkidesse ja sule õhukindlalt. Säilib külmkapis kuni kevadeni.
tekst ja pilt SIIT
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar