Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

2. aug 2014

Kilekotikurgid

Kilekotikurgid
Vaja läheb: 1 kg väikeseid kurke, 1 spl (väikese kuhjaga) jämedat soola, peotäis mustasõstralehti, mõned tillivarred, 1 pea küüslauku, 1 tl koriandriseemneid, 2 tl sinepiseemneid.
Valmistamine: Pese kurgid ja hoia neid paar tundi külmas vees. Lõika kurkidel otsad ära. Haki mustasõstralehed ja küüslauk peenemaks ning pane koos soola ja vürtsidega kilekotti. Sokuta kotti ka kurgid ja väiksemaks hakitud tillivarred. Sulge kott ja raputa korralikult kõik segi. Seda on lihtsam teha, kui jätad kotti natuke õhku.
Kui kõik on korralikult läbi loksutatud, lase õhku kotist vähemaks ja sulge kott korralikult. Aseta kurgikott külmkappi, vahepeal võid keerata seda. Paari tunni pärast saab sööma hakata. Mida kauem nad seisavad seda soolasemaks ja vürtsikamaks muutuvad.
Koriandri ja sinepiseemnete asemel võid kasutada näiteks hakitud tšillit või mädarõikaviile, miks ka mitte kõiki korraga, aga sel juhul peaks ikka samal päeval kurgid ära tarvitama, muidu saab maitsebukett väga krehvtine.
NB! Vett ei ole vaja lisada. Vee lisamisel maitsestumise protsess aeglustub. Allikas: Facebook

1 kommentaar:

  1. Sain just neid vingemaid proovida, aga minu jaoks olid natuke liiga vürtsikad. Mulle meeldib ikka see meie traditsiooniline hapukurk.

    VastaKustuta