Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

13. märts 2020

Tark inimene käib poes enne, kui suurem haiguslaine kohale jõuab

 Saatsin mehe täna poodi hakkliha ostma ja seda ei olnudki …  samuti rääkis minu sõbranna kelle laps oli sõitnud 5 poodi läbi ja kusagil polnud hakkliha ..   
Noh homme on laupäev ja kindlasti ei toodagi juurde ja samuti pühapäev ja siis esmaspäeval ole näha kas on hakkliha või ei …  
 Jaa  mina ei pane pahaks seda, et inimesed ostavad kokku  kõike mida heaks arvavad , see on ellujäämise  nimel väga oluline …  
See tähendab seda, et kui juhtub nii, et   sa ise oled haigeks jäänud- siis sa poodi minna ei saa ja midagi peab sul kodus olema .. 
 Ja   sa ei pea tülitama oma murega teisi naabreid, sõpru, tuttavaid, kes samuti kardavad haigeks jääda ja ei taha poodi minna,  et sinule midagi tuua …   ja sõbrale keelduda   ,saate isegi aru .
 See tähendab, et sa hoolid ka oma sõpradest ..  samuti kõik need jutud, et saab tellida koju  poest, ei see ei  ole nii lihtne, kui kõik tahavad tellida, siis ka seal on järjekorrad ja lõpeb otsa kogu see kraam, mis sul just vaja on.   
 Ja samas on see väga kallis .  Vajadusel muidugi peab seda tegema …
  
 Need inimesed kes alustasid oma ostudega natuke varem   need tegid väga õieti.  Mina näiteks oleksin tahtnud osta  paar piimapulbri pakki, kuna siis ei pea seda piima ka ostmas käima iga päev  või kolme päeva tagant, sest ma tahan ikka kohvi piimaga juua ..  .
 Ja tegelikult polegi see ostlemise hullus  nii hull kui seda kirjeldatakse , lihtsalt enne  ei tulnud nii palju inimesi poodidesse  ostma kui nüüd . 
 Hämeenlinnas on nii umbes 50 tuhat inimest ja ütleme, et  pooled neist on nüüd poodides ja ostavad tavalisest  natukene rohkem …  on  loomulik, et hakkliha otsa lõpeb  ja wc paber  ja teised tähtsad asjad mis  hapuks ei lähe . 
 Isegi see, et tavalisest natukene rohkem ostetakse  on juba suur vahe ..
 Enne oli ikka nii, et poe kassajärjekorras vaatad inimesel on paar asja korvis ja  järjekord läheb lips ja lips , Nüüd on ikka korvid   natuke rohkem täis … kõik varuvad et  ei peaks  suurema haiguspuhangu puhul käima poodides vaid saavad kodus rahulikult istuda .. 
 Nii, et ma tahtsin sellega öelda seda, et normaalne  tagavara peab olema nii enda kui ka teiste huvides. See ei ole tark inimene kes  siis poodi läheb kui juba  väga paljud haiged on .. siis peab kodus istuma. 


kuivainetest on mul varutud piparkooke ,
 makarone , nuudlisuppi , näkileiba, 
suhkrut 1/2 kilo , riisiküpsised,  õli ,  mesi, paar purgisuppi 
tomatipastat  

aga külmkapis suurt polegi midagi ainult võileiva peale natuke
  ja vahukoor  mis jäi  kasutamata kui tegin mehe sünnipäevaks torti . 

 võid ,vorstilõikusid ,mune ,
juustu, apelsine,
 2 sardelli , marineeritud kurgipurk 
 kapsast , purk maasikamoosi 


 ketsupit, piima, keefiri  ja eesti sinepit 

 sellist inimest nägi sõbranna tütar täna  ühes  Lahti poes 

 pilt facebookist wc paberivarude kohta 
antiseptiline vahend , 2 rexona seepi 
päevalilleseemned  , hirss , salvrätid , kilekotirullid,   tolmulapirull  
saialillesalv

 pastillid, iiriskommid  hirss

pinsetid kuldse otsaga  

saialillesalv,    seebitatud  terasvill 

kilekotid 

tolmupühkimiseks rull 
salvrätid pehmed 

 konservkurk,  Ingveri , jõhvika granaatõuna ja mustsõstra täismahlad ilma suhkruta 
kalafilee 

 siin on poed tühjad aga 

 lett hakklihast tühi 

väga palju tühjust 

aga nüüd on kõik jälle rahulik 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar