Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

3. jaan 2023

Lanzarote

  Natuke  külastasin  netti ja sain teada  kus viibib minu vanem poeg perega ...  uurisin nii öelda natuke tausta ..  Päris huvitav koht tundub olevat aga seal väga palav ka praegu pole, ainult 19 kraadi 







                                                                                  












Lanzarote saar asub Aafrika rannikust vaid 125 kilomeetri kaugusel ja on Kanaari saartest kõige idapoolsem.

Ta on 60 km pikk ja 20 km lai, mistõttu see on antud saarestiku suuruselt neljas saar. Pindalalt on ta Hiiumaast pisut väiksem.

Lanzarote on Kanaaridest kõige omapärasem ja lahedam. Siin on eriline ning mitmekesine loodus ja puhkajate jaoks korralikult välja arendatud infrastruktuur. Väga suur erinevus naabersaartega on veel see, et siin praktiliselt puuduvad mustalt mandrilt tulnud “põgenikud”. Sellega seoses on kuritegevus Lanzarotel väga marginaalsel tasemel. Erinevalt näiteks Tenerifest ei pea turist siin kogu aeg kramplikult oma rahakotil ja telefonil silma peal hoidma. See on pealtnäha väike, aga siiski puhkuse kvaliteedile tuntavalt mõjuv asjaolu.

 

Lanzarote on täis üllatusi, siin saarel ei ole peaaegu mitte miski nii, nagu alguses tundub! Tema vulkaaniline, vähese rohelusega ning kuumaastikku meenutav maastik võtab alguses sõnatuks. Samas juba esimestel puhkusepäevadel saab selgeks, et tegemist on üsna mitmekesiseid võimalusi pakkuva, ning samas mõnusalt kompaktse (rendiautoga avastamiseks ideaalse) saarega. Siin jätkub tegevust nii lastega peredele, aktiivse puhkuse harrastajatele kui ka pensionäridele. Siinkirjutaja pole kohanud ühtegi inimest, kes oleks puhkuse lõppedes kurtnud tegevuste puudumise ning üksluisuse üle. Tegemist on veel ka üpris taskukohaste hindadega sihtkohaga – alkohol on odavam kui Lätis, lisaks saab nii mõnigi shopinguhuviline rahuldatud ka riiete jms. soetamise läbi.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar