Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

10. jaan 2023

10 jaanuar teisipäev


   Täna öösel magasin halvasti, sest hommikul olin päris väsinud .  Arvata võib, et oli jälle neid hingamisseisakuid. Nii nagu aparaat ka näitas ..   Aga peale terevisiooni vaatamise   läksin uuesti magama ja täitsa kohe 2 tundi magasin nii head und . ja pärast ei olnud enam väsinud ka . 



  Peale hommikupudru söömist ja kohvi joomist koristasin  kirjutuslaua sahtleid. Väga  suur töö  sai ära tehtud. See  pisiasjade sorteerimine  on nii  aeganõudev ja aegaviitev, et ei taha kohe kuidagi seda teha, aga vahest saab  sahtel nii palju täis ja ei leia sealt mitte midagi üles. Seepärast ikka aeg ajalt ikka  sorteerin ja viskan osa asju ära ja osa asju panen oma karpidesse tagasi ..  Igakord leiad üles ka selliseid asju mida oled otsinud aga pole leidnud .. 


 Õhtul  vaatasin suure huviga  Urmas Vaino saadet kus   käsitleti seda 

kuidas peaksime ümber käima vanade tuttavatega Venemaalt, kellest ei pruugi teadagi - on nad ühes meiega või meie vastu? 

 Mida teeb sõda meie sõprussuhetega, arutasid  treener Anna Levandi,  

lavastaja Elmo Nüganen, 

endine korvpallur Heino Enden ja ettevõtja Vladimir Pavlov. 

 Väga palju huvitavaid arutlusi  ja  ka pani mõtlema oma sugulaste peale, kes kaugel    Venemaal  elavad ja kellega on head suhted lõppenud .   

  Sõja puhkedes  üritasin selgitada olukorda, aga  kuna nende hirm kaotada töökohta ja üldse hirm mis oli vallanud neid ei lubanud neil   ühtegi sõna rääkida  sõjaolukorrast,  ega olukorrast üldse . Alguses me ei  puudutanud seda teemat ja rääkisime üldistest asjadest  aga tasapisi oli  lihtsalt  piinlik rääkida,  et meil on kõik hästi, kui ei olnud hästi ja iga päev tuli telekast teateid tapetutest ja  põgenikest  ja sõjakoledustest . 

Moskvas elav sugulane aga  pani mulle sellise  paugu oma jutuga, et  ma ei uskunud et mu kõrvad sellist asja kuulevad  .. et  tema on selle poolt, et NSVL tagasi ja kõik maad tagasi ja veel võiks ka  Poola  ja Saksa  territoorium enda alla  vallutada ,  oh issand ...   ja ei ole mingi harimatu loll inimene- vaid arukas  naisterahvas, minust noorem  ja ma sain aru et mitte üksnes tema pole ainuke venelane Moskva linnas  kes nii arvab, et see juba neile sisse sisendatud pikemat aega

  No muideks see jutuajamine    toimus  peale Krimmi annekteerimist   ja  sõjani oli veel   pikk maa ..  kuid see siiski algas .. kuigi keegi ei tahtnud seda uskuda,  et nii läheb.  

Eile soome uudistes oli juttu ka et  "hull valitseja " tahab ka Soome territooriumi  endale saada . oh issver suurusehullustus   on ikka sügavalt tal sees .. 

 Ringvaates aga tõdeti,et  see mees on ikka väga haige ja pikka pidu enam pole. Ma ei julge selle koha pealt sõna võtta, kuna mu enda tervis pole ka kõige parem ja võin ära sõnada ja ise sussid nurka enne visata  ...  nii et  ei hakka midagi ennustama ... las teised teevad seda kui soovivad . 

see pilt oli eilsetes uudistes  
 kus kirjutab et  tahab Soomet tagasi nagu arvab üks vene poliitik 

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar