Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

24. juuli 2017

Verehurmarohi

Larissa tõi aiast taime ja tahtis teada soomekeelset nime ja hakkasin siis netist otsima ja tuleb välja väga mürgine taim ja ka raviks väga efektiivne .
  Arvasin ,et panen siia endale kirja,  siis teinekord hea vaadata

Siis taime nimi on :

                                             VEREHURMAROHI   eesti keeles

                                                PUNAMO        soome keeles

                                                ЧИСТОТЕЛ  vene keeles ja

                                 CHELIDONIUM MAJUS  LADINAKEELNE NIMETUS


Emake-loodus kingib meile hulgaliselt imesid
Kunagi nimetati teda  soolatüükarohuks, mis näitas otse ära, milleks teda kasutati. Viimased uuringud on näidanud - täpsemalt vaatlused, et vereurmarohi aitab vabaneda mitte ainult soolatüügastest ja konnasilmadest, vaid ka kasvajatest. Maarohtude tundjate arvates on vereurmarohi võimeline puhastama inimese keha kasvajataolistest moodustistest, seda aga ainult haiguse I staadiumis. Teda peetakse üheks vanemaks ravimtaimeks ja ta kuulub magunaliste sugukonda. Kui murda tema vart, siis eritub kollakat piimmahla.
EDASI LOE SIIT ALT



Magunal on see valget värvi. Juba vanad kreeklased märkasid, et vereurmarohi puhkeb õitsele samal ajal saabuvate pääsukestega ja närtsib koos nende äralennuga soojale maale. Seepärast kutsusid nad teda „pääsurohuks“ ("chelidon" - pääsuke).

Taim on mürgine !

 Vereurmarohu alkaloidid on katsetega kindlaks tehtud.

 Vereurmarohtu kasutatakse nii rahvameditsiinis kui ka homoöpaatias.

 Rahvameditsiinis on vereurmarohu kasutamine hästi vähi varajases staadiumis kui organismi puhastav preparaat. Maksahaiguste puhul soovitab tuntud ravimtaimede spetsialist R. Ahmedov kasutada vereurmarohu tõmmist hommikul ja õhtul tühja kõhuga 1 supilusikatäis. Seejuures panna tähele organismi olukorda: iga inimene talub vereurmarohtu individuaalselt. Võib proovida kasutada teda segus koos teiste ravimtaimedega: sel juhul mürgised omadused on veidi vähenenud. Oluline on ka tõmmise valmistamise kestus: see peaks tõmbuma vähemalt 4 tundi.

 Teine oluline vereurmarohu kasutamine on nahahaiguste ravis. Sel juhul kasutatakse tervet taime - nii juuri, maapealset osa kui ka värsket mahla. Parim aeg ravimiseks on toominga õitsemise ajal, siis õitseb ka vereurmarohi. Soolatüükaid ravitakse järgmiselt: soolatüügast niisutatakse veega ja kriibitakse kergelt steriilse lõikeinstrumendiga, seejärel määritakse 2-3 korda päevas värske mahlaga, mida saab kas varrest või juurest.

 Hästi aitab vereurmarohi ka psoriaasi puhul, nahatuberkuloosi varajases staadiumis, konnasilmade, soolatüügaste, kondüloomi, soolestiku polüüpide, emakakaela erosiooni, soolestiku ja kõri papilloomi puhul. Sobib kasutada igasuguste ekseemide, vinnide ja sammaspoole raviks. Soodustab mitmesuguste haavade paranemist. Kahjuks on aastatuhandete jooksul inimene suutnud hankida endale niipalju haigusi, et vereurmarohi ei suuda neid kõiki ravida.

Piimmahl mõjub valuvaigistina maksa ja sapipõie haiguste puhul, aitab osaliselt väljutada sapikive ja liiva. Kuigi vereurmarohi ilmselt ei soodusta siseorganitesse ladestunud ainete eemaldumist, soovitavad mitmed allikad kasutada teda kivide puhul koos teiste rohkem mõjuvate ainetega . Vereurmarohi puhastab organismi vaid haiguse varases staadiumis, kui ladestunud ainete hulk pole suur.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar