Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

7. apr 2013

Õunakoogi retsepte ja imekook


rabarberikook   retsepti sain siit

ÕUNAKOOGI RETSEPTE SIIT

Rabarberi-kohupiimakook

 Põhi:
175 g võid
 1 dl suhkrut
1 munakollane
5 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
 3 tl vanillisuhkrut
1 sl vett

 Rabarberikate:
700 g rabarbereid
0,5 dl vett
0,5 dl suhkrut

 Kohupiimatäidis:
500 g kohupiima
 250 g hapukoort
 3 muna
1 munavalge
1 sl vanillisuhkrut
2 dl suhkrut
0,5 dl kartulijahu
 0,5 dl rabarberimahla

 Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates munakollane. Sega kuivained omavahel ja lisa vahule. Pane kolmandik tainast kõrvale. Sega ülejäänu hulka 1 sl vett ning kata küpsetuspaberiga kaetud plaat saadud tainaga.

 Puhasta rabarberid, tükelda, pane kastrulisse koos vähese vee ja suhkruga. Kuumuta keemiseni, tõsta pliidilt kõrvale ja jäta 15 minutiks kaane alla seisma. Kata tainas nõrutatud rabarberiga (0,5 dl vedelikku hoia täidise jaoks).

 Vahusta munakollased suhkrutega. Sega hulka kohupiimapasta koos hapukoore ja kartulijahuga. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega koos jahtunud rabarberimahlaga vahu hulka. Vala täidis rabarberitele ja pudista ülejäänud tainas peale. Küpseta 175 kraadi juures 50-60 minutit. Lase jahtuda, lõika tükkideks ja naudi koos sõpradega pärast metsa istutamist :) .

Imekook


4 muna
55 g sulatatud võid
 175 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
 60 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
 2,5 dl piima
75 g kookoshelbeid

Klopi munad suhkru ja vanillisuhkruga lahti, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, kookoshelbed, piim ja sulatatud ning veidi jahutatud või.  Vala saadud vedel tainas võitatud (24 cm läbimõõduga ümmargusse või 20×20 cm neljakandilisse) koogivormi (lahtikäiv vorm ei sobi, kuna see võib lekkida) ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit. Lase vormis jahtuda ning sõelu peale tuhksuhkrut.


                                                                Sidruni ja kiivi moos
 
 
Ингредиенты:
 
Kиви 1 кг,
лимон 1 шт,
сок 1 лимона,
сахар 900 г.
Приготовление:
Лимон тщательно вымыть щеткой и нарезать тонкими кружками. Положить в кастрюлю вместе со 100 г сахара и 100 мл воды. Готовить на небольшом огне 10 мин.
Киви очистить от кожуры, нарезать кружками и положить в кастрюлю с кружками лимона. Добавить лимонный сок и оставшийся сахар. Довести до кипения. Перелить в керамическую посуду и оставить при комнатной температуре на ночь.
На следующий день вернуть варенье в кастрюлю, вновь довести до кипения и варить 20 мин., время от времени помешивая. Разлить по стерилизованным банкам, дать остыть. Затем закрыть и поставить на хранение в темное прохладное место.


 

1 kommentaar:

  1. seljanka on üks mu lemmikuid viimasel ajal
    ostan poest seljanka põhja ja oliive ja naudin :)
    ise olen pär
    iselt otsast lõpuni teinud aastaid tagasi

    VastaKustuta