Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

29. sept 2013

TEGIN ÕUNAMAHLA

 
 




 

Mõnel pool on õunu kole palju ja ütlesin mehele, et kui keegi õunu pakub võiksid tuua kilekotitäie, et siis teen ise õunamahla , mul on mahlapress olemas .. ja vaja  siis kasutada ka ...

Mees muidugi tõigi kohe kilekotitäie pisikesi punaseid õunanupsakaid .

 Pesin nad puhtaks

Lõikasin ära õunasabad ja ka mädanenud kohad ...

Võtsin mahlapressi välja  ülevalt kõrgelt kapist .Läksin pikendusjuhet otsima .
Pestud õunte jaoks oli vaja suurt kaussi, leidsin selle alt kapist teiste nõude alt.  Pidin enne mitu asja kapist välja võtma, et saada seda suurt klaaskaussi kätte .  Ja tagasi ka panema
Tegin  köögilaua peale  ruumi, võtsin laualina õnneks  ära, et ei mahl loksu laualina peale ... asetasin kausi õuntega,  mahlapressi, kannu kuhu mahl valada ja hakkasin siis õunu masinasse "loopima ".

Vat selle mahla kättesaamisega on ikka tegu ka ,sest need valmis pehmed õunad eriti ei annagi mahla välja .

Vahepeal pidin puhastama  mahlapressi õunasodist,  mis mahlast üle jääb ...  tundus, et mahla nagu polnudki, sodi oli ikka palju rohkem .. vahepeal ajas lihtsalt paljast vahtu välja.

 Siis pesin jälle õunu  ja siis jälle võtsin mahlapressi osadeks ja puhastasin sodist ... Siis  mees kallas ülejäänud pool kilekotitäit kraanikaussi ja pesin need õunad ja lasin läbi mahlapressi . Vahepeal puhastasin masinat veel korra ja siis viimased õunad ja viimane kord pesta kogu masin ja kuivatada.

Siis  laud lainetas, sest vahepael ajas masin  vahtu üle  ja siis kui puhastasin mahlapressi siis  ajasin õunasodi  natuke põrandale ka .

Kui siis  panin selle õunamahla potti keema, siis korjasin vahukulbiga  vahtu  ära köögi kraanikaussi  ja köögi kraanikauss on sodi täis ja siis muidugi ummistas natuke ära, nii et pidin   seda ka puhastama, peale mahlakeetmist pidin koristama ja pesema  kööki sest see nägi välja jube ... siis pesin veel pliiti ka .  Panin veel köögirätikud likku, sest ka nemad said kõik õunasodiga  kui  pühkisin nendega.

  Kui siis see mahl oli valmis, siis pesin purgid ja panin mahla purkidesse ja  oh üllatust ei olnudki rohkem, kui kaks ja pool liitrit , aga kui palju ma vett selle aja sees raiskasin: nii õunte,  purkide, köögi ja käterätikute ja pliidi pesemiseks ...

Ja kui väsinud ma sellest jamast olin!  Ja kui te kujutate ette,   siis tegin seda  kahe küünarkepile toetudes- kõiki neid  masinaid ja nõusid tõstes edasi -tagasi.    Nõusid pestes ma muidugi istusin.  Viimaks pesin veel köögipõranda ja siis nutsin . Nutsin, et sain selle lolli töö tehtud.  Tõotasin endale,  et olgu see viimane kord, kui õunamahla ise teen.  Paari tunni pärast olin puhanud  ja jaksasin edasi toimetada .

Täna hommikul jõin omatehtud õunamahla ja oli hea küll ...

PS. Mees tõi täna uue kotitäie õunu - kuna unustasin talle öelda, et ära rohkem too.







 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar