Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

4. apr 2022

Uniapnea

 https://youtu.be/66wAqorjZ-M

Uneapnoe avastab tavaliselt see inimene, kelle kõrval haige magab. Uneapnoe tähendab magades üle minuti pikkuseid hingamiskatkestusi ja suurendab märgatavalt eluohtlike haiguste ohtu.

Uneapnoed saab ravida, pärast mida hingamiskatkestused kaovad ja taastub normaalne olukord



Tüüpiline uneapnoe tunnus on häälekas ja terve öö kestev norskamine. Teine tüüpiline tunnus on pidev päevane väsimus.

 

Tavaliselt püütakse päevast väsimust eri moel seletada. Vahel põhjendatakse seda täiskuuga, vahel talveväsimusega, siis kevadväsimusega.

Uneapnoe tunnus võib olla ka see, et inimene käib igal öösel mitu korda tualetis. Kõrge vererõhk, millele ei leita seletust, võib olla seotud uneapnoega.

 

Uneapnoe tuvastamiseks on vaja patsiendil vaid üks öö magada nii, et tema und mõõdetakse. Mõõtmistulemused näitavad, kas tegemist on uneapnoega või mitte.

Uniapnoe on nn hingamise reguleerimise häire, mille korral hingamine katkeb une ajal mõneks sekundiks korduvalt, muutes tervisliku ja sügava une võimatuks. Selle tagajärjel kannatavad kannatajad muu hulgas kroonilise päevaväsimuse ja keskendumisraskuste all.

 Lisaks suureneb infarkti, kõrge vererõhu ja muude tõsiste haiguste risk. Järelikult tuleb selliste tüüpiliste sümptomite korral nagu tugev norskamine ebaregulaarsete pausidega ja krooniline päevane väsimus pöörduda arsti poole. 

Sageli aitab see juba mõjutatud isikutel  liigset kaalu kaotada. Lisaks sellele on veel mitmeid muid ravivõimalusi, näiteks spetsiaalsed maskid, millega hingamisprobleeme saab tavaliselt hästi ravida.


Käisin  tervisekeskuses rühmakogunemisel kus õpetati kasutama  aparaati mis mõõdab minu   hingamiskatkestusi . Näidati kuidas selle kohvri sinu kasutada ja anti koju kohver kaasa ... 
jama sellega oli aga  lõpuks sain kõik teibiga kinni  ja öö möödus peaaegu  magamata 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar