Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

5. nov 2021

Kontrollkäik arsi juurde

  Siis täna  4 nov. oli mul arstiaeg, õigemini see oligi diabetes med. õde 

 Mul oli  peas roosa müts  ja roosa mask ,  kuigi seda ei ole kohustuslik kanda, aga kõigil see oli, kes vastu tulid .  Mul olid ilusad kaunistatud roosad kepid .  Mul ei olnud mantlit, sest oli soe ilm ja  mees tõi  mu autoga tervisekeskuse ukse ette ja  mul oli niigi tegemist, et  nende pikkade koridoridega hakkama saada ja liigset raskust kanda ja liigselt higi valada ka ei tahtnud  arsti vastuvõttu  oodates .


(Nii vahelepõikeks olgu öeldud, et talvemantlid andsin kõik ära   vaestele .. sinna vastuvõtupunkti,  sest tegemist oli päris uute mantlitega polnud neid lihtsalt jõudnud ära kanda .. ) 

    Hommikul ärkasin nii kõva südamekloppimise peale nagu keegi oleks vaibaklopperiga löönud mul rinnus, täitsa hirm tuli, olin just näinud unes Peda -kooli aegset pinginaabrit Lainet ja ta oli mul külas ja tahtis endale sada kaks minu ilusat valget tooli, mis ma ka talle lahkelt  lubasin,  mõtlesin ainult , et kuidas ta nendega laeva  läheb ? Heh 👩   Siis edasi  juba  sulatasin oma sügavkülmikut ja seal oli  seakoot ja  liha  ja osa oli juba ka lahti sulanud ja tilkus ja ma hakkasin liha lõikama, et teen Lainele süüa, aga siis tuli meelde et appikene, ta ju ei söö liha  .. selle peale ärkasin südamekloppimisega üles . Selline tunne, et vahepeal oli süda seisma jäänud ja keegi oli  ta uuesti käima löönud . 

 Käisin dushi all ja kuivatasin ennast ja riietusin ja  oli veel aega  telekatki natuke vaadata  terevisiooni .. kus kajastati taas Eesti maailma kõige hullemat korona olukorda.

Kui kohutav see siiski on  ja samas väga hea, et me ei tea mis juhtub  aasta või kahe või kolme pärast ... 

 No nii siis kella poole 9 aeg viis mees mu tervisekeskusesse ja lubas kell 10 järgi tulla . 

 Arst võttis mind vastu täpselt 5 min hiljem kui lubatud aeg oli  aga selle eest tulin  sealt välja ka 5 min üle 10 . Nii ,et tasa .

Ma ütlen nüüd kohe ette ära, et arst oli väga väga sõbralik ja tähelepanelik ja  tegi oma tööd põhjalikult 

 Mul jäi temast väga hea mulje.  ja tänutunne ... 


 Kõigepealt vaatasime üle minu vererõhunäidud mida olin eelnevalt ise kodus mõõtnud ja need olid väga head  120 / 80  nagu kosmonaudil ja  ja  veresuhkru mõõtmise tulemused- mis samuti  olid nii enam vähem normi piires . et pole vaja veel liiga muretseda   

Siis   vereproovid ja südamefilm. 

Veri näitas ,et peaaegu kõik  tulemused olid väga normi piires ja ainuke mis oli kõrge oli kolesterool ja sedagi vist tänu sellele, et   mul oli vahepeal  tabletid otsas ja retsepti uuendamisega läks 2 nädalat aega sest ma ootasin, et pannakse teade telefoni mulle,  et on uuendatud, aga  oli vaja minna  oma terviselehele ja sealt vaadata .. Noh ja siis kui ma seda taipasin nii oligi 2 nädalat möödas.

 Nüüd sain uue saatelehe laboratoorium  kolesterooli   uurimiseks  Samuti arvas ta, et peaks ka kilpnäärme uuringud tegema  .. 

Järgmine asi mida ta hakkas kahtlustama ja küsis kas mulle on tehtud   uneapnoe testi ... No ei ole keegi selle peale tulnud ... 

Hingamispausidega norskamine on tegelikult krooniline hapnikudefitsiiit, mille käes vaevleb uneajal rakutasemel kogu organism, võideldes "nähtamatu kägistava vaenlasega" iga hapnikusõõmu pärast. Nende rohkearvuliste episoodidega kaasneb iga kord vere hapnikusisalduse järsk vähenemine ja süsihappegaasi sisalduse suurenemine: organismis käivitub SOS-signaal, paisates keset täielikku unerahu verre adrenaliini ja teisi stressihormoone "päästetöödeks".

Aju ärkab ja adrenaliin kiirendab südametööd, tõstab vererõhku, stimuleerib ainevahetust, neerude ja teiste organite tööd. Nii möllab lõõgastava ja kosutava ööpuhkuse asemel tõeline keemiavabrik. Hommikuti ärgatakse rampväsinuna, suu kuivab, pea on uimane või valutab, süda peksleb ja vererõhk on kõrge. Pärastlõunal hakkab seletamatu ja üha süvenev väsimus küsima lõivu tukastamise näol. Unevaeguse kumuleerudes halvenevad ajapikku keskendumisvõime, meeleolu ja mälu, häirub ka seksuaalfunktsioon, ajapikku võivad areneda kõrgvererõhktõbi, südame rütmihäired, südame- ja ajuinfarkt, diabeet

Adrenaliini öine ületootmine soodustab rasvkoe teket. Kuna tervis halveneb pikkamisi, otsitakse väsimuse põhjust sageli vananemisest või ebapiisavast puhkusest. Seevastu tuleks aga teadvustada norskamisega seotud terviseriske ja otsida abi.

 Kirjutasin siia mis see on .. pole vaja kaugelt otsida . Siis lubas konsulteerida teise  arstiga  ja  panna kinni mulle aeg konsultatsiooniks ja siis pannakse külge aparaadid  mis kontrollivad minu und. .. 

 Siis käisime veel mõõtmas pikkust  ja tuvastas et olen 1 sm lühem kui ennevanasti . 😁

Kaal oli  õnneks langenud 5 kilo jah , muidugi ´vähe aga siiski langenud- mitte tõusnud eelmisest kaalumise korrast  ...  (2 aastat) 

 Siis kuulas südame häält ja kopsusid ka .  Need olid tema arvates korras .. Kopsus kahinaid ei olnud 

 Siis hakkas jalgu kompima , et katsub kas on pulssi tunda  ja tegi igast eksperimente jalgadega ...  mingi masinaga vuristas vastu  tallaaluse  piirkondi ja küsis, et kas ma tunnen vurinat ... jah tundsin ..   punkteeris  kohti ja  ka pidin vastama et kas ma tunnen , õnneks oli  tundmiserõõm olemas . veel soovitas siduda jalad elastiksidemega kuni põlvedeni ..   seda ma ka teen ... 

 Veel arutasime minu   söömisrütmi ja andis mulle ühe 1200 kalorise näidismenüü..    soovitas teha väikeseid muudatusi mida ma olengi juba teinud, kuna kaal on püsinud paigal ja isegi natukene langenud .

Veel ma rääkisin oma jämesoole  vaevustest ja et oli peale vaktsineerimist   väljaheide must ja verine  aga see võib tulla   hemorroididest  mis mul on juba  peale sünnitust tekkinud , ei vaeva liiga palju aga kui ikka kõhu kinni lööb siis on  nii et ikka veri taga  ... ja väga valus    Aga must väljaheide see juba on ohtlik värk ja võib olla  isegi vähiga tegu- mida ma muidugi sugugi ei taha ja seepärast ka tuleb konsulteerida   arstiga ja vaadata kas on vaja teha koloskoopiat.  

 aga võib olla oli ka mustikatest mida ma sõin ?

Koloskoopia on ebamugav uuring, kuid eesmärk on teada saada, mis viga on. Näiteks muutused limaskestas võivad olla vähieelse seisundi tunnus, nii et need saab juba uuringu käigus eemaldada. 

  Nii sellega ka siis ühel pool igaljuhul  saan minna uurima mis ja kui palju ...  istuv eluviis on muidugi see mis selle asja juures   pahendab asja,  aga mina muud ei teegi kui istun põhilise aja oma  ajast .. 

 Ujulas pole julgenud juba kaks aastat käia  ... ikka selle korona pärast .   ja muud liikumist minu elus ju pole  .. Vot sellised lood 💪

 Aa maksast ei jõudnudki rääkida , Rasvunud inimestel on ikka maksaga selline häda, aga kui ma maksauuringul käisin nii seal ütles arst ,et siin ei ole midagi häda .. ainult see rasv  mille sees maks ujub ..   aga mingeid näpunäiteid selle kohta ta ei andnud , Uurisi siis you tubes selle maksa kohta ja seal on hulgaliselt  videoid kuidas maksa  elu parandada  1 päevaga 2 päevaga või nädalaga    aga ei mäleta nendest midagi ja seekord unustasin ka  küsida ,et äkki mingi tablett või jook on selle jaoks olemas mis maksa puhastab ...  eks järgmine kord küsin . 

 Niiviisi see tunnikene veeres ja  oligi aeg hüvasti jätta ja koju minna , 

arsti nimi oli Kati  ja oli hästi ilus naine,  vastuvõtt oli 100 % patsiendisõbralik , ma vaatasin FB s  ta pilti ka ja panen siia  , kirjutasin talle sinna ka tänusõnad   ... 

 Eero juba ootas väljas mind autoga ja tulime otse koju. Tegelikult tahtsin  veel poest läbi minna aga   oli juba vetsuhäda    ja otsustasin et    ikka koju poti peale oleks ikka targem tegu ...  Koju jõudes olin nii väsinud et kerisin magama ja paar tundi magasin õndsat und .. siis nägin jälle imelikku und et meie ukse taha olid tulnud jehhoova tunnistajad ja tahtsid sisse tulla laulma , mina  olin vastu aga mees ütles, et tema läheb ...  väga imelik  temast ... 

ja nüüd lähen  magama ...  

🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔🀔

Aa vaatasin videoid kus mu armas lapselaps isaga ( isa täna pani Watsappi meie pererühma ) Soomaal paadisõitu teevad mööda jõge ja loodust naudivad . Nii äge oli ... lapselapsel on  koolivaheaeg ja otsustas seda veeta   Eestis-  kus on korona möllamas, aga kuna isal seal tööasjad siis sai poja kaasa võetud  ja emme saab pisikese titaga olla kodus  "tüdrukud omavahel " Tita video oli ka väga nunnu 




  Sugulasel minu ema õetütar   ehk siis täditütrel  ka  4. nov.  sünnipäev.    Sain  teda watsapis õnnitleda  ja sealt ka videosid  näha  .



Head ÖÖD 
😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴

1 kommentaar:

  1. Kui tervisekontroll tehtud, on ikka kuidagi julgem ja rahulikum olla ning oma asju toimetada. Mul ka selle aasta viimased kontrollid läbitud, arstidega vesteldud ja "siht sirgelt silme ees", et uude aastasse sõuda.

    VastaKustuta