Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

21. jaan 2021

Lugemissoovitus

 Ringvaates tutvustas eile raamatuid :

Külakeses saadetakse keegi teise ilma, sõrmejälgi uurides mõrvarit ei leita, mistap tuleb hakata lahkama kogukonna suhteid ja sedaviisi lahenduseni jõuda. Toredaid inimesi enamasti ei mõrvata ja kui, siis peagi selgub, et lahkunud persoon pole nii tore midagi. Mugavus tähendab omakorda seda, et tapatöö maailma ei raputa ega raputa külagi eriti ning kui süüdlane on leitud ja trellide taha saadetud, läheb elu rõõmsalt edasi.

    Turupäev iidses St Denis’s Edela-Prantsusmaal. Euroopa Liidu hügieeniinspektorid on kamminud Prantsusmaa turge, samal ajal kui kohalikud peidavad kodus keelatud juustu ja sõimavad Brüsseli bürokraate gestaapoks. Politseiülem Bruno Courreges toetab nende vastupanu.

Kui leitakse mõrvatuna vanem meesterahvas, ühe langeb kahtlus kohaliku tohtri pojale, kes tabatakse otse teolt, kui ta natsisümboolika keskel seksimänge harrastab.

Aga Bruno selles teoorias nii veendunud ei ole, tema kahtlustab kuriteo juuri ulatuvat Prantsuse lähiajaloo kõige piinavamasse perioodi, Teise maailmasõja aega, Tema ülesanne on tapja paljastada – aga kas St Denis’ elanikud lasevad tal selleks minevikus tuhnida?



Kohtupatoloog Paul Herzfeld leiab võikalt moonutatud laiba kolju seest kapsli oma tütre telefoninumbriga. Hannah on röövitud – ja Herzfeldi jaoks algab perversne ajujaht. Psühhopaadist röövija on jätnud Helgolandile veel ühe vihjetega surnukeha, aga Herzfeldil puudub igasugune võimalus informatsioonile ligi pääseda, sest orkaani tõttu on meresaar mandrist ära lõigatud ning elanikud evakueeritud. Üks vähestest saarele jäänutest on rannalt surnukeha leidnud koomiksikunstnik Linda. Meeleheitel Herzfeld üritab Lindat veenda lahkamist läbi viima, teda telefonitsi juhendades. Linda ei ole aga iialgi skalpelli käes hoidnud. Inimese lahkamisest rääkimata.

Stockholmi kõrghoones lahvatanud tulekahju põhjustab kriisiolukorra. Mitmed seigad viitavad paljude ohvritega terrorirünnakule. Tekla Berg, Stockholmi Nobelsjukhuseti erakorralise meditsiini arst, on ühena esimestest sündmuskohal ja päästab raskeid põletushaavu saanud mehe elu.

Aga kes too mees on?

 Terrorist?

 Süütu ohver? Või keegi Teklale väga lähedane inimene, keegi, kelle eest Tekla võiks anda oma elu?

Tulekahju tekitab doominoefekti ja puudutab peagi nii haigla juhtkonda ja politseid kui ka kuritegelikke võrgustikke. Eriti seda, mida juhib patriarh Victor Umarov, kes näeb, et tema pereimpeerium on ohus.

tegevus toimub fiktiivses haiglas Nobelsjukhuset, kus poliitiliste intriigide ja vägivaldsete allmaailma arveteõienduste saatel diagnoosib elu ja surma karismaatiline doktor Tekla Berg."










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar