Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

15. juuni 2014

Karving Helgi õpetuse järgi ja muidu hästi tore koosviibimine


Elus on olulised lihtsad asjad ja nagu keegi tark on maininud lihtsad asjad on geniaalsed.

Eile taas tõdesime neljakesi, et maailmas ( tegelikult tahtsin öelda, et  meile neljale ) on nii tähtis, et meil  on olemas sõpruskond, seltskond, sõbrad kellega koos saab mõnusasti aega veeta ja kui palju õnnelikumad me oleme, et meil on olemas selline punt, kes käib koos, ideedest meil puudus pole,  oleme aktiivsed ja ka innustusest  meil puudus pole . Keegi meist annab välja idee ja juba me olemegi hakkamist täis, keegi ei hüppa alt ära ja kõik löövad kohe rõõmga kaasa, Hakkajad ja väga sõbralikud, kuigi ka  nii erinevad, kui me kõik oleme- aga  see on meid kokku liitnud ja koos hoidnud juba üle 10 aasta.

Osad inimesed elavad ilma sellise sõpruskonnata lahedasti ära, aga arvan, et neil jääb ka palju väga häid  emotsioone saamata.   No ehk saavad nad emotsioone millestki muust – treeningsaalis viibimisest , reisimisest, sportimisest , tööst . Aga ei kujuta ette, et äkki keset  treeningut saaksid suure kõhutäie naerda , või et kepikõnni ajal   laginal naerad millegi üle .  No võib ka seda juhtuda … harvem ehk

Naer on terviseks ja käib seega ka treeningsaali eest – natuke ikka .  Ja naerda saame meie palju ja emotsioonid , väga meeldivad emotsioonid, salvestuvad meie südamesse ja hinge …


Eile kogunesime siis minu pool . Arbuusikaunistuste (karving võõramaa keeles ) tegemine oli meie tähtsaim eesmärk seekord.

Igaühel oli kaasas oma arbuus ja noad . Ja siis veel natuke laua peale suupistet  kui tööst väsime ja nälg kallale kipub .
Mina valmistasin seekord rabarberikoogi. Tull välja küll, kuigi ma eriline küpsetaja ju pole ja Cesar salatit . Anneli tõi shampanja, heeringat ja Ordu suitsuvorsti, kuna oli just saabunud paar päeva tagasi Eesti reisilt tagasi . Made tõi  grillvorstikesi ja käharpea koogikese Helsingi eesti poest ostetud …
Helgi oli hiljuti saabunud Londonist  ja tõi mulle sealt külakostiks Londoni kuulsa punase telefoniputka …  Seal sees olid teepakikesed .
 



iga külg erineva pildiga
 

kaanes on pilu et saaks hiljem kasutada kui hoiukarpi


selline armas teepurk
 Helgi oli valmistanud ka ahjuvormi suviviljadest  kabatshok , porgand ja muud paremat ..
 Laud oli mul juba suuremaks arbuusilõikumiseks ja hakkimiseks   ette valmistatud ,  valmis pandud alused ja lõikevahendid … ja kõigepealt asusimegi arbuuside kallale.
algus
 
suurde vaagnasse keset lauda koored 
 
Helgi õpetas ja meie muudkui meistredasime
 
 
Made "kunstiteos"
Anneli meistritöö
 
 
 
 
Helgi juhendamise peale  siis   sujus meie  taideteoste valmimine, vahepeal oli ainult töötuhinat ja   nohinat kuulda, vahepeal viskasime nalja ja  kuulasime Helgi Londoni muljeid ja oli hästi lõbus, arbuusikoored lendasid suurde kaussi, vahel suurema vahel väiksema hooga . Nokitsemine oli nii huvitav ja haaras nii kaasa, et ei märganudki kui kaks tundi oli möödunud kui üks pisike hetk . 
 Meie rohelistest abuusidest olid saanud juba tõeline silmailu ja olime ise oma ”kunstiteostega” väga rahul – ikkagi algajate esimene katse. Helgi muidugi on juba meiega võrreldes täitsa meister …
Vahepeal tuli juba soolase isu . Mis muud kui vorstikesed  ja juurviljad ahju ja lauakatmine läks hooga lahti . 
koos sõpradega on kõik maitsvam

oeh, eesti heeringas
 
 
Helgi valmistatud väga maitsev köögiviljaroog  
minu rabarberikook ka maitses teistele
sinna lisasime veel käharpeakoogitükikese ja
igaüks veel jäätist ka natuke peale .. tuli selline magustoit
   Sõime kõhud täis ja  meile laulis taustaks ikka meie oma armas Üllar Jörberg …ja vahepeal ka Ricky Martin.
Annelil oli üks kaks kolm nõud pestud  ja tüdrukud aitasid köögi korda teha.
Jälle oli meil nii tore koosistumine ja  valmisid toredad arbuusikaunistused. Olin ka väga väsinud, aga peale seda kui sõbrannad ära läksid, istusin veel korraks oma arbuusi kallale ja viimistlesin veel .
Mul on nii hea meel, et mul on  nii head sõbrannad, kes järjekordselt tegid  minu  päeva huvitavaks ja meeleolurikkaks . Et nad ei unusta invaliidi ja ei jäta mind üksi oma murede ja rõõmudega . Mul oli tõesti nii tore päev kuigi väljas oli vihmane ja külm . Eks siis korraldame grillipeo õues, siis kui tuleb soe  ja päikesepaisteline ilm … Ok .



 

 

3 kommentaari:

  1. Oeh, see telefoniputka....
    ja siis veel need ahvatlevad arbuusid ...
    ja siis sõpruskonna vahva toidulaud ...
    ning kõige tähtsam - superhea seltskond!
    Mõnusat suve ja toredaid ühisettevõtmisi teile veel-ja-veel-ja-veel ...!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. aitäh, kulla Elina, heade soovide eest ! Soovin sinulegi hästi toredat suve ja puhkust ja toredaid elamusi!

      Kustuta
  2. Super tublid piigad, arbuusidest tegite küll imelist lillekunsti!

    VastaKustuta