Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

12. sept 2016

Sünnipäevakuu

 Nüüd on pidustused läbi

Nüüd on pidustused läbi ja olen veel natuke tõbine, aga tahtsin täna kirjutada oma sünnipäevast muidu aeg lendab ja ununevad  mälestused
Pidasingi  seekord oma juubelisünnipäeva koguni  kaks päeva .  Pühapäeval  4 sept. käisid minu armsad  sõbrannad- eesti naised.  Olime 4- kesi . Pakkusin soolast ja magusat ja isegi tordi tegin ka seekord  ise, ostsin küll poest tordipõhjad aga muu tegin ise.  Ja  värvilisest suhkrumassist  nime ja aasta ka peale .   Tegin mõlemaks päevaks tordi

Jõudiski kätte kauaoodatud päev , mul oli Eeroga eelnevalt  kokku lepitud, et ta toob ja viib naised kohale ja koju ja kokkulepitud ajal saatsingi ta külalistele järgi / järele . kuidas see nüüd õige oligi .?
Naised tulidki  sünnipevalaulu  saatel uksest sisse ja  mina istusin diivani peal ootamas ja  võtsin siis kingitusi vastu .

Kuigi ma keelasin neil tuua kingitusi ikkagi oli kõigil käed jalad pakke ja lilli täis ...
Oli    orhidee ja päevalill   ja kingituseks sain   suvekõrvitsa , 5 l ämbrikese pohli, kaks küünelakki, küünla, sokivarda  suuruse või õieti paksuse määraja,






 inglikese,  kaelakee, Dove komplekti- kus on deodorant, dusshigeel  ja ihupiim ja   kinkekaart - tasuta taksosõit  poodi koos abilisega ja tagasi iga kuu 1 korra ja selliseid 6 tükki .    Helgi oli sellise asja välja mõelnud  ja  ise siis viib toob ja abistab ... vastavalt vajadusele , ise oli teinud kinkekaardi ja iga kuu talongid siis  esitamiseks ... Selline tore   üllatus .   Mina olengi nii ääretult tänulik naistele et nad mind vahetevahel abistavad kui  saavad. Mina ju enam kõigega ise hakkama ei saa nii nagu vanasti.

Ise tegin ka neile omalt poolt üllatus kingitused –igaühele omakootud sokipaar  ja kaelaehe kiviga . Siis panime kõik neljakesi sokid jalga ja tegime pilte sokkijalgadest heheh ...  Kõikidel meil nüüd ühtemoodi sokid . Roosad .




 Meil oli väga tore ja lõbus nagu alati.   Sõime jõime ja nautisime .  Jututeemasid jagus ja süüa ka jagus ja nagu alati jäi ka üle .

Teisel päeval 5. septembril  kutsusin   siit majanaabrid, endised kirbuka ja käsitööpaja  töökaaslased,  siit meie kontorist inimesed ja noh need, kes siin meie maja juures igapäev tegutsevad,  helistasin hommikul ülemusele ja kutsusin kohvile ja tordile ja et ütleks päevakeskuses edasi, et kõik kes tahavad võivad tulla ..   Hommikul katsin laua  mitut sorti küpsiste keekside ja  rullbiskviitidega




siis selline tavaline kohvilaud ,soolasest olid leivanööbikesed määrdega.   Omatehtud tort oli ka  ja siis kõigepealt tulid kolm naist  naistetööpajast endised töökaaslased , siis tulid kontorist kaks ja esimesed lahkusid  ja siis veel kolm, siis jälle endised lahkusid kohe ruttu, töökaaslased  kingiks  hästi ilusa klaasist ümmarguse spiraali moodi küünlajala

ja  veel üks töökaaslane tõi  ingli .  
  Soomlaste kombel joodi tassike kohvi ja võeti killuke torti . küpsiseid ja teisi asju ei puudutudki ...  Pärast lõunat  tuli mu endine naaber Tuula oma  mehega, tema tõi kohvitassi

kus oli ateljees lastud teha  minu pilt peale  ja 10 kollast roosi  punane küünal koos peegelduva ümmarguse  küünlaalusega.

 Nendele pakkusin ka soolast võileivatorti -mille ka ise valmistasin ... oli väga hea küsiti mitu korda lisa .  Siis tuli veel  natukese aja pärast üks töötegija, kes mind siin abistab kui vaja suure autoga midagi linnast tuua mööblit näiteks , temale helistan ja mehed toovad ära . Või on laenanud Eerole suurt pakiautot ja Eero ise toob ära .  Tema ei toonud midagi tuli lihtsalt torti sööma ..

Eero tõi mulle  õigel päeval 60 punast roosi ..

Olin nii õnnelik, no mida veel elult tahta , oma kallis mees toob sulle sellise kimbu.  Ise ta  oli muidugi ka väga õnnelik, aga mina hakkasin kohe pisaraid valama, sest tõesti  selline asi paneb nutma rõõmu pärast .  Ma teadsin et tal on see kuu rahadega kitsas  seoses uue autoostuga aga ikkagi sai hakkama sellise kangelasteoga soomlase kohta kes tavaliselt üldse pole lilletooja rahvas .  Roosid panin rõdule külma,  et seisaksid hästi kaua, sest toas palava käes  lähevad ruttu ära . Pärast muidugi hoian alles ja kuivatan .. 
Järgmisel päeval sain ka uue nutitelefoni .   Seda pidin siis mitu päeva pusima- enne kui sain vajalikud asjad sisse ja kõik numbrid sisse lööma ükshaaval .  Oli vaja sada numbrit sisse klõpsida ... huh

  Õnneks siis õigel päeval oligi  rahulikum,  kuna kohvitajad läksid ruttu minema ja päev oli vaba ja polnud ka vaja palju nõusid pesta- kui ainult kohvitassid ja väikesed taldrikud, lusikad ..  Torti jäi veel palju alles   mõlemast tordist .  Sõime Eeroga veel mitu päeva kohvi kõrvale ja veel kaks tuttavat  tulid õnne soovima ja said maitsta ja aitasid ära süüa .



Vot seekord siis selline juubel .
Kaarte oli  kokku  12 tükki . 

Osad eestist saadetud emalt ja sõbrannadelt

 Aga jah, sünnipäevast saadik olen natuke tõbine , kurk kare, köha ja räga kurgus ... Paha olla ...  see on sellest, et uksed aknad pärani mitu päeva inimesi oli palju ja palav sees ja umbne muidu ... ja eks siis said jalad külma, või keegi lihtsalt nakatas -ei tea .. mitu päeva juba  selline higine ja paha olla .. aga eks läheb mööda loodame ..

 Selle suvekõrvitsa koorisin ära ja lõikasin õhukesteks viiludeks ja praadisin panni peal ära ja siis natuke küüslaugu pulbrit ja maitseainet peale  ja oli nii hea, et keele viib alla .

  

Siis toodi mulle veel suurem kabatsok ja selle lõikasin kuubikuteks keetsin väheses vees pehmemaks, maitsestasin soolaga nats ja siis kallasin vee pealt ära ja saumikseriga tegin püreeks ja lisasin lõpus  koort, see tuli ka väga väga hea maitsega ...  panin osa sügavkülma, siis saab ka teinekord soojendada, sulatamine ei tee midagi paha ka vitamiinidele .
Muidugi olen tänulik ka kõikidele Facebook sõpradele sealt tuli ka üle 80 õnnitluse .. Kaartidega ja ilma ka . '








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar