Vaatasin telekast Prillitoosi pühapäevast saadet ja kohe tuli ka tahmine purgid ära kasutada järgmine kord kui tulevad sõbrannad külla, siis teen sellise salati ja las siis lusikaga purgist õngitsevad ... selleks on vaja aga osta head heeringat hapukoort ja majoneesi ja siis alles teha .. Porgandit ja kartulit ja punast peeti ja muna saab siit ka
teine hea asi on marineeritud räimed mida kohe proovin teha kui mees terveks saab ja poodi saab
ja retsept on siin
2 kg räime kohta
Marinaad
1 liiter külma vett
5 spl äädikat
5 spl suhkrut
5 spl soola
2 loorberilehte
1 tl pipart
Marinaad nr. 2
toiduõli (eelista tavalist õli nt. rapsiõli, sest oliivõli võib muutuda külmkapis tahkemaks ning võib liiga tugeva maitsega olla)
sibulat või tšillit
Roogi räimed ning loputa külma veega, kuni loputusvesi on selge.
Marinaadi valmistamiseks lahusta vees suhkur ja sool, lisa äädikas, pipar ja tükeldatud loorberilehed. Vala marinaad räimedele, pane raskuseks taldrik peale ning tõsta külmkappi maitsestuma 24 tunniks.
Peale 24 tundi vala räimedelt marinaad. Vajuta kergelt pöidlaga kala selgroole ning eemalda selgroog.
Lao räimefileed üksteise peale karpi. Vahele lao sibulaviile
Kui karp on täis vala peale toiduõli, kuni pealmised räimed on peaaegu õli all.
Säilib külmkapis kuni paar nädalat.
Väga hea)
VastaKustuta