Tere tulemast blogisse



Tere tulemast minu blogisse . Oleksin väga rõõmus kui jätaksite minule siia blogisse maha märgi, et olete siin käinud ja lugenud minu ülestähendusi . Selle eest oleksin väga tänulik

14. märts 2019

E- etteütlus, emakeele päeval

 Kõigepealt head emakeele päeva ! Tuhanded kirjutavad etteütlust ….6337 
Huvitav kas ma olen sõpradest ainus "tola", kes seda etteütlust igal aastal teeb 

 Selline siis see aasta


   Aitäh, kaasmaalane, et pärast mitmendat- setmendat  korda "Tõe ja õiguse " vaatamist ärksalt e- etteütlust kirjutad, tähistamaks riigikeele ning  laulupeo juubelit .
        Laulu- ja tantsupeole soovivad kõik, olgu nad nii öelda euroaastal sündinud kooliuusikud, kes lauluväljakul veel hästi ei orienteeru, või Välis -Eesti tantsurühmad, kes Kalevi keskstaadionil "Tuljakut" esitades ühekorraga  kodumaa-igatsust ja jällenägemise rõõmu tunnevad.
Kas üle-eestiline juubelipidu "Minu arm "kuulub rahvusringhäälingu enimvaadatud saadete hulka on heinakuu alguseni teadmata .
" Laula ja hõiska", hüüab debütant dirigendipuldis, kui gustavernesaksalikku segakoorilaulu juhatab ja enamik lauljaid vaid ümiseb- pilgud laulutaadi mälestussambal.
 Nagu alati olen teinud  mõned vead   aga vääääga väikesed vead . Hommikul kaalusin kas üldse hakkan seda e- etteütlust kaasa  tegema, aga tegin ikka ära . Tubli mina  .




Emakeelepäeval 12. korda toimunud Vikerraadio e-etteütluse tänavuse teksti õige kirjapilt on siin.
Aitäh, kaasmaalane, et pärast mitmendat-setmendat korda "Tõe ja õiguse" vaatamist ärksalt e-etteütlust kirjutad, tähistamaks riigikeele ning laulupeo juubelit!
Laulu- ja tantsupeole soovivad kõik, olgu nad nii-öelda euroaastal sündinud kooliuusikud, kes lauluväljakul veel hästi ei orienteeru, või Välis-Eesti tantsurühmad, kes Kalevi keskstaadionil "Tuljakut" esitades ühekorraga kodumaaigatsust ja jällenägemise rõõmu tunnevad.
Kas üle-eestiline juubelipidu "Minu arm" kuulub rahvusringhäälingu enim vaadatud saadete hulka, on heinakuu alguseni teadmata.
"Laula ja hõiska!" hüüab debütant dirigendipuldis, kui gustavernesaksalikku segakoorilaulu juhatab ja enamik lauljaid vaid ümiseb, pilgud laulutaadi mälestussambal.


Paralleelvõimalused: Esimese lause lõpus võib olla nii punkt kui ka hüüumärk.
Sõna "tähistamaks" ees ei ole koma kohustuslik.
euroaasta / euro aasta
Välis-Eesti / väliseesti
lauluväljakul / Lauluväljakul
"Tuljakut" / tuljakut
kodumaaigatsust / kodumaa igatsust
jällenägemise / jälle nägemise
Kalevi / "Kalevi"
üle-eestiline / üleeestiline
"Minu arm" / Minu Arm
enim vaadatud / enimvaadatud
gustavernesaksalikku / gustav-ernesaksalikku
segakoorilaulu / segakoori laulu
laulutaadi / Laulutaadi
                                                                     lugemist ka natuke
                                          väga hea raamat ,eesti keeles peaks ka olema äkki


2 kommentaari:

  1. Tänapäeval on ikka märksa raskem etteütlust kirjutada, kui meie kooliajal. Toona olid kindlad reeglid. Nüüd aga on reeglid (vahel tundub, et liigagi) "vabaks lastud" ja palju paralleelvõimalusi tekitatud.
    Sina oled aga tõesti väga tubli!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. oi Elina, aitäh Sulle kallikene …. rõõm kuulda. Mulle meeldib eesti keel ja eesti meel ja nii tore et oskan seda , siis oskan veel vene keelt mida oskab 1/6 osa planeedist või rohkemgi ja siis veel sellist imelikku keelt mida räägib 5 miljonit inimest meie planeedil aga Eesti keelt pean kõige väärtuslikumaks .. Ainuke millest tunnen puudust on et ei oska inglise keelt vabalt ...aga selle kompenseerivad lapsed ja lapselaps, kes oskavad inglise, sakasa ja rootsi keelt peale eesti ja vene .. Elu areneb … Etteütlus on auasi teha ja arvan, et need veakesed mida tegin ei olnud midagi suurt ja hullu , tõesti valikuvabadus on tänapäeval liiga suur ja tähtis on ju see et aru saad millest jutt käib … Ilusat kevadeootust sulle Elina .

      Kustuta