Koostisosad:
400 g sealiha
1-2 sl õli
1-2
tükeldatud sibulat
2 sl
kontsentreeritud tomatipastat
küüslauku
vett
3-4
soolakurki või hapukurki
400 g
tükeldatud ja praetud kartulit
soola ja musta pipart
Lõika veiseliha või sealiha viiludeks ja seejärel kangideks (umbes 1x4
cm), pruunista pannil õlis.
Lisa sibul, prae
kergelt läbi.
Lisa tomatipüree maitsesta soola-pipraga.
Vala peale niipalju kuuma vett, et liha oleks kaetud.
Hauta, kuni liha on üsna pehme (30-45 minutit).
Samal ajal koori kartulid, lõika sektoriteks ja prae
pannil õlis poolpehmeks. Lisa siis koos hakitud küüslauguga potti liha juurde.
Hauta veel 10-15 minutit, kuni liha ja kartulid on küpsed.
Lisa tükeldatud kurgid, kuumuta läbi ja serveeri.
ja teine retsept mis on algselt vene päritoluga retsept 1871 aastast
Stroganov
Lõika
liha viiludeks, seejärel ribadeks (ca 1 x 5 cm).
Haki
sibul.
Kuumuta
paksupõhjalises potis või ja õli
ning pruunista lihatükid ja sibul kergelt läbi
Lisa
potti vesi,
maitsesta soola-pipraga ja hauta keskmisel
kuumusel liha pehmeks.
(Hautamise
aeg oleneb lihatükist).
Paksenda
leem veega segatud jahuga,
siis lisa tomatipüree ja sinep.
Sega
juurde hapukoor ja viimasena hakitud marineeritud kurk. Kuumuta kaste läbi, aga
ära enam keeda!
Puista
peale hakitud peterselli.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar