♥♥♥ LISALEHED

7. apr 2023

Kokkamine

 

💙ooooooooooooo


ooooooooooooo


ooooooooooooo


ooooooooooooo



                                                                       ooooooooooooo

apelsinikissell õuntega, neljaviljapuder ja mustikad 
ooooooooooooo


apelsinikissell õuntega ja neljaviljapuder

                                                               ooooooooooooo



ooooooooooooo



kohv, võileib räimega  hommikupuder kisselliga 

ooooooooooooo


ooooooooooooo

ooooooooooooo

ooooooooooooo

ooooooooooooo

Täna õpetas Riina tegema Azuud  

Azuu on  hapukurgi ja praetud kartulitega veiselihahautis ent seda võib teha ka sealihaga 

 Koostisosad:

400 g  sealiha

1-2 sl õli

1-2 tükeldatud sibulat

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

küüslauku

vett

3-4 soolakurki või hapukurki

400 g tükeldatud ja praetud kartulit

soola ja musta pipart

Lõika veiseliha või sealiha   viiludeks ja seejärel kangideks (umbes 1x4 cm), pruunista pannil õlis.

 Lisa sibul, prae kergelt läbi.

Lisa tomatipüree maitsesta soola-pipraga.

Vala peale niipalju kuuma vett, et liha oleks kaetud. Hauta, kuni liha on üsna pehme (30-45 minutit).

Samal ajal koori kartulid, lõika sektoriteks ja prae pannil õlis poolpehmeks. Lisa siis koos hakitud küüslauguga potti liha juurde. Hauta veel 10-15 minutit, kuni liha ja kartulid on küpsed.

Lisa tükeldatud kurgid, kuumuta läbi ja serveeri. 

foto Nami Namist 

ja teine retsept  mis on algselt  vene päritoluga retsept  1871 aastast   

 Stroganov 

Lõika liha viiludeks, seejärel ribadeks (ca 1 x 5 cm).

Haki sibul.

Kuumuta paksupõhjalises potis või ja õli

 ning pruunista lihatükid ja sibul kergelt läbi

Lisa potti vesi,

 maitsesta soola-pipraga ja hauta keskmisel kuumusel liha pehmeks.

(Hautamise aeg oleneb lihatükist).

Paksenda leem veega segatud jahuga,

 siis lisa tomatipüree ja sinep.

Sega juurde hapukoor ja viimasena hakitud marineeritud kurk. Kuumuta kaste läbi, aga ära enam keeda!

Puista peale hakitud peterselli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar